20.9.12

Σε εξέλιξη η συνάντηση...



...μέσα σε αρνητικό κλίμα...
Ξεκίνησε η συνάντηση του πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά με τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ Ευάγγελο Βενιζέλο και τον πρόεδρο της ΔΗΜΑΡ Φώτη Κουβέλη για την οριστικοποίηση των...

σκληρών μέτρων ύψους 11,5 δισ. ευρώ. Η συνάντηση αναμένεται δύσκολη μετά τα άσχημα νέα που μετέφερε πριν από λίγο στο Μαξίμου ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας ότι η τρόικα επιμένει μισθωτοί, συνταξιούχοι και πιο αδύναμες κοινωνικές ομάδες να σηκώσουν το βάρος των 8,5 δισ. ευρώ, χωρίς να υπολογίζεται σε αυτά το 1-1,5 δισ. ευρώ από την αύξηση του ορίου ηλικίας συνταξιοδότησης στα 67.

Ο υπουργός Οικονομικών, που είναι παρών στη σύσκεψη των κυβερνητικών εταίρων, ενημέρωσε πριν από λίγο ότι η διαπραγμάτευση θα συνεχιστεί για λίγες ακόμη ημέρες και πως η διαφορά με την τρόικα φτάνει τα 2 με 2,5 δισ. ευρώ.

Το αρνητικό κλίμα διεφάνη από χθες, Τετάρτη, τόσο από τη δήλωση της Φώφης Γεννηματά που δήλωνε ότι το ΠΑΣΟΚ δεν πρόκειται να δεχθεί άλλα οριζόντια μέτρα, γιατί δεν τα αντέχει η κοινωνία, ενώ παράλληλα καλούσε την κυβέρνηση να επιστρατεύσει μέτρα ύψους 2 δισ. ευρώ από τα ισοδύναμα του Ζαππείου, όσο και από την ένταση που προκλήθηκε στη συνάντηση του κ. Στουρνάρα με την τρόικα και συγκεκριμένα με τον κ. Τόμσεν.

Η κριτική από το ΠΑΣΟΚ ενόχλησε τον κ. Στουρνάρα και κύκλοι του υπουργείου Οικονομικών σημείωναν ότι ο κατάλογος των μέτρων έχουν δοθεί από τις αρχές της εβδομάδας και πως δεν υπάρχει καμία βοήθεια, παρά μόνο κριτική και γκρίνια.

Σύμφωνα με τις έως τώρα πληροφορίες, αν δεν υπάρξει συμφωνία μεταξύ των τριών πολιτικών αρχηγών σήμερα, τότε θα πραγματοποιηθεί νέα σύσκεψη την Κυριακή. Οι συνεργάτες του πρωθυπουργού σημειώνουν ότι αν η δυστοκία συνεχιστεί, ο Αντώνης Σαμαράς θα αναλάβει την ευθύνη της τελικής επιλογής.
in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: