21.9.12

Πού το πάει ο Τόμσεν...

Το ερώτημα «πού το πάει η τρόικα» και κυρίως «πού το πάει ο Τόμσεν» επικράτησε χθες στη σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών.

Οι αρχηγοί σύμφωνα με τις πληροφορίες

, ελάχιστα συζήτησαν τα μέτρα. Αυτό που... κυρίως συζήτησαν ήταν η άκαμπτη στάση του Τόμσεν, εκπροσώπου του ΔΝΤ στην τρόικα, να δεχθεί οποιοδήποτε εναλλακτικό σενάριο και ισοδύναμο και να επιμένει στα πλέον σκληρά μέτρα που αφορούν μισθούς και συντάξεις. Είναι χαρακτηριστικό, ότι η χθεσινή μεσημεριανή συνάντηση της τρόικας με τον υπουργό Οικονομικών διακόπηκε μετά από επεισόδιο Τόμσεν-Στουρνάρα, με πολλούς μάλιστα να μιλούν για πλήρες αδιέξοδο. Για το επεισόδιο ενημερώθηκαν οι πολιτικοί αρχηγοί, ενώ με πρωτοβουλία του εκπροσώπου της Ε.Ε. στην τρόικα πραγματοποιήθηκε η χθεσινοβραδινή νέα συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών.

Τους αρχηγούς επιπλέον απασχόλησε η καθυστέρηση που παρουσιάζει η τρόικα όλο αυτό το διάστημα, μία τρόικα που μοιάζει να μην βιάζεται, για πρώτη φορά από τότε που υπάρχει το Μνημόνιο.

Το μεγάλο ερώτημα είναι μήπως η τρόικα καθυστερεί επειδή η ηγεσία των δανειστών δεν έχει οριστικοποιήσει ακόμα αν το ελληνικό πρόβλημα θα τεθεί στη Σύνοδο κορυφής της Ε.Ε. στις 18 Οκτωβρίου ή θα μετατεθεί για αργότερα, με την Αθήνα να την καίει η εκταμίευση της δόσης των 31 δισ., καθώς αν αυτό δεν συμβεί μέχρι τις αρχές Νοεμβρίου τα προβλήματα ρευστότητας θα καταστούν τεράστια.


real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: