26.9.12

Ψεκάστε, σκουπίστε, τελειώσατε...



Με την ελπίδα να είναι η τελική ο πρωθυπουργός Α. Σαμαράς θα συγκαλέσει αύριο σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών που στηρίζουν την κυβέρνηση για να εγκρίνουν το τελικό πακέτο μέτρων.

Στόχος της κυβέρνησης είναι ... το πακέτο να λάβει την έγκριση της τρόικα στις αρχές της επόμενης εβδομάδας και αμέσως μετά να περάσει από την Βουλή πιθανότατα με την διαδικασία ψήφισης ενός άρθρου.

Το θέμα της κοινοβουλευτικής διαδικασίας θα συζητηθεί βέβαια στην αυριανή σύσκεψη, καθώς δεν είναι λίγοι οι βουλευτές κυρίως του ΠΑΣΟΚ και της ΔΗΜΑΡ που έχουν δηλώσει ότι δεν προτίθενται να ψηφίσουν τα μέτρα ως πακέτο σκοπεύοντας προφανώς να διαφοροποιηθούν σε επιμέρους κονδύλια.

Αυτό ακριβώς όμως φοβάται η κυβέρνηση και όπως όλα δείχνουν ο κυβερνητικός συνασπισμός είναι διατεθειμένος να ρισκάρει κάποιες απώλειες προκειμένου να περάσει ολόκληρο το πακέτο γρήγορα και όπως έχει συμφωνηθεί με τους δανειστές.

Η ψηφοφορία στη Βουλή πάντως είναι το πρώτο κι όχι το σοβαρότερο ζήτημα που απασχολεί τον κυβερνητικό συνασπισμό.

Η επόμενη ημέρα εκείνη της εφαρμογής των μέτρων δημιουργεί ήδη ρίγη πανικού στα κυβερνητικά επιτελεία καθώς το σύνολο των Ελλήνων θα δουν σχεδόν αυτόματα τα εισοδήματα τους να μειώνονται δραστικά και τις κοινωνικές παροχές να διατηρούνται μόνο στα απολύτως απαραίτητα .

Ήδη πάντως στο περιθώριο των συζητήσεων στους κόλπους του κυβερνητικού συνασπισμού έχει ήδη αρχίσει η συζήτηση της επικοινωνιακής κι όχι μόνο διαχείρισης της επόμενης ημέρας εκείνης που τα μέτρα δεν θα είναι «πληροφορίες» αλλά γεγονός.
newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: