21.9.12

Συστήνεται Ελληνικό Ινστιτούτο κατά της ...Απάτης...

Μέσα στο γενικότερο κλίμα που έχει διαμορφωθεί - τόσο στην Ελλάδα όσο και διεθνώς - αναφορικά με σκάνδαλα, χρηματισμούς και πάσης φύσεως παράτυπες πράξεις, ξεκίνησε στην Ελλάδα μια πρωτοβουλία από επαγγελματίες ελεγκτές κατά της απάτης η οποία οδήγησε στην σύσταση του Ελληνικού Ινστιτούτου κατά της Απάτης.

Το...
Ινστιτούτο αποτελεί τον επίσημο φορέα που προεκτείνει τις δράσεις του διεθνούς οργανισμού Association of Certified Fraud Examiners στην Ελλάδα, το οποίο είναι το επαγγελματικό σωματείο των πιστοποιημένων ερευνητών κατά της απάτης, με έδρα στις ΗΠΑ και με περισσότερα από 50.000 μέλη σε όλο τον κόσμο. Αποστολή του είναι να περιορίσει τις επιπτώσεις που προκαλούν η απάτη και η διαφθορά διεθνώς και να συνδράμει τα μέλη του στην ανίχνευση, διερεύνηση και αποτροπή τέτοιων περιστατικών.

Πρωταρχικός σκοπός λοιπόν του Ινστιτούτου είναι η μείωση των περιστατικών απάτης, η υποστήριξη των μελών του και η προώθηση της εκπαίδευσης τους για τη βελτίωση και ανάπτυξη των ικανοτήτων τους σχετικά με τον έλεγχο και με άλλα σχετιζόμενα ζητήματα στο χώρο της ανίχνευσης και καταπολέμησης της απάτης.


Στο μεταξύ, το Ελληνικό Ινστιτούτο Κατά της Απάτης (Hellenic ACFE) με την αρωγή της Ελληνοαμερικανικής Ένωσης, διεξάγει το πρώτο κατά της απάτης Συνέδριό του, με θέμα «Η Αντιμετώπιση του Φαινομένου της Απάτης», στις 18 Οκτωβρίου 2012, στο Συνεδριακό Κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής.

To συνέδριο αυτό διοργανώνεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα με τη συμμετοχή, ως εισηγητών, διακεκριμένων προσωπικοτήτων που έχουν διαδραματίσει διαχρονικά σημαντικό ρόλο στην καταπολέμηση κρουσμάτων απάτης.

Την ανάπτυξη των θεμάτων θα συνοδεύσουν παραδείγματα πραγματικών περιπτώσεων, ενώ θα γίνει παρουσίαση αποτελεσμάτων ερευνών σχετικά με απάτες τόσο σε ελληνικό όσο και σε διεθνές επίπεδο...

Δεν υπάρχουν σχόλια: