27.9.12

ΣΥΡΙΖΑ: Πολιτική υποκρισία ο έλεγχος σε ΠΑΣΕΓΕΣ, ΓΕΣΑΣΕ, ΣΥΔΑΣΕ...

Oπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημονιακά κόμματα δεν νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά ούτε ηθικά, στο όνομα μιας δήθεν «κάθαρσης» με πυροτεχνήματα για εσωτερική εκτόνωση.
Μνημείο πολιτικής υποκρισίας της τροϊκανής συγκυβέρνησης, χαρακτήρισε...
ο ΣΥΡΙΖΑ την επείγουσα διενέργεια οικονομικού ελέγχου στην ΠΑΣΕΓΕΣ τη ΓΕΣΑΣΕ και τη ΣΥΔΑΣΕ που ζήτησε από το ΣΔΟΕ και τον εισαγγελέα οικονομικού εγκλήματος ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Μάξιμος Χαρακόπουλος.

Όπως υπογραμμίζει σε ανακοίνωσή του ο ΣΥΡΙΖΑ, τα μνημονιακά κόμματα δεν νομιμοποιούνται ούτε πολιτικά ούτε ηθικά, στο όνομα μιας δήθεν «κάθαρσης» με πυροτεχνήματα για εσωτερική εκτόνωση.

«ΠΑΣΟΚ και η ΝΔ απέκλεισαν από τη χρηματοδότηση θεσμοθετημένες και κινηματικές οργανώσεις νέων αγροτών, κτηνοτρόφων, αλιέων. Επί δεκαετίες με μοναδικό στόχο την εξαγορά συνειδήσεων, τη διαιώνιση του δικομματικού σάπιου πολιτικού συστήματος και την εφαρμογή πολιτικών εξόντωσης των μικρών και μεσαίων αγροτών, εξέθρεψαν και στήριξαν τις ηγεσίες των αγροτικών οργανώσεων που διαχειρίστηκαν με αδιαφάνεια δισ. δημόσιου χρήματος αλλά και χρημάτων των αγροτών που πλήρωναν αναγκαστικά για αμφίβολες πολλές φορές υπηρεσίες», αναφέρει μεταξύ άλλων.

Παράλληλα ο ΣΥΡΙΖΑ ζητεί απόλυτη διαφάνεια στη διαχείριση του δημόσιου χρήματος αλλά και πλήρη, ουσιαστικό και μόνιμο έλεγχο καθώς και τη δημοσιοποίηση των αποτελεσμάτων του.

Ο έλεγχος που ζήτησε ο αναπληρωτής υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης θα γίνει για τα οικονομικά έτη 2007 έως και 2011 και αντικείμενό του είναι η γενικότερη λειτουργία των Οργανώσεων, καθώς επίσης η διαχείριση των οικονομικών ενισχύσεων που έχουν λάβει από τον ΕΛΓΑ

Η Διεύθυνση Οικονομικού Ελέγχου και Επιθεώρησης του υπουργείου έχει προθεσμία ενός μήνα από σήμερα, προκειμένου να εκδόσει το σχετικό πόρισμα....

Δεν υπάρχουν σχόλια: