10.9.12

Αντισυνταγματικές οι στάσεις εργασίας, λέει ο Ευ.Βενιζέλος στους δικαστικούς...


Με τη χαρακτηριστική φράση «Δεν πάει άλλο», οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων πίεσαν τη Δευτέρα τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ να μην εφαρμοστούν νέες μειώσεις στις αποδοχές τους.
Από την πλευρά του, όμως, ο... Ευάγγελος Βενιζέλος επισήμανε στους δικαστικούς ότι οι στάσεις εργασίας που έχουν εξαγγείλει από τις 17 Σεπτεμβρίου είναι παράνομες και αντισυνταγματικές.

Στη διάρκεια της συνάντησης, οι δικαστές αναγνώρισαν ότι οι κινητοποιήσεις τους κινούνται στα όρια της νομιμότητας, κρίθηκαν όμως απαραίτητες λόγω της εξαθλίωσης από την οποία κινδυνεύουν σε περίπτωση νέων μειώσεων.

«Εάν υλοποιηθούν οι μεσοπρόθεσμες περικοπές στις αποδοχές μας κατά 22% [όπως είπε ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Στουρνάρας] θα επέλθει εσωτερική ισοπέδωση», καθώς οι αποδοχές των υψηλόβαθμων δικαστών (αρεοπαγιτών) θα πέσουν στα επίπεδα των συναδέλφων του πρώτου βαθμού (Πρωτοδικών), όπως τόνισαν οι εκπρόσωποι των δικαστικών Ενώσεων.

Ο κ. Βενιζέλος δήλωσε ότι θα εξαντλήσει κάθε περιθώριο προκειμένου να αποφευχθούν οι μειώσεις, τόνισε όμως ότι το περιθώριο δεν είναι μεγάλο.

Μετά τη συνάντηση, η οποία διήρκεσε περίπου μία ώρα, η πρόεδρος της Ένωσης Δικαστών και Εισαγγελέων Βασιλική Θάνου υπενθύμισε στον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ότι «το μισθολόγιο των δικαστικών λειτουργών απορρέει εκ του Συντάγματος

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: