9.9.12

Στο γιο του παπά είχε «προαναγγείλει» το φονικό ο δράστης...


«Όταν χωρίσαμε έβαζε τον εραστή της να με χτυπάει» εξομολογείται ο πρώην της παπαδιάς
Για παθολογική ζήλεια που οδήγησε τελικά στον φόνο του παπα - Θανάση κάνει λόγο η 43χρονη Θεοδώρα Αυγεροπούλου η οποία εξομολογείται ότι ... ο Νίκος Παναγόπουλος την επιθυμούσε τόσο πολύ ερωτικά που δεν άντεχε να τη μοιράζεται.

Στην ερώτηση γιατί δεν αποκάλυψε το όνομα του από την αρχή στην αστυνομία, ενώ γνώριζε ότι αυτός τον σκότωσε, η παπαδιά απαντά ότι φοβόταν τον Παναγόπουλο. «Φοβόμουν τον Παναγόπουλο, μην κάνει κακό σε μένα και στα παιδιά μου. Από την πρώτη στιγμή της σχέσης μας μισούσε θανάσιμα τον σύζυγό μου και όποιον με πλησίαζε», εξομολογείται η Θεοδώρα Αυγεροπούλου.

Μάλιστα, όπως αποκαλύπτει ο Τύπος της Κυριακής, ο 40χρονος αγρότης είχε «προαναγγείλει» στο μεσαίο παιδί του πατέρα Αθανάσιου τον τόπο του εγκλήματος αλλά και το όπλο που θα χρησιμοποιήσει.

«Ο Νίκος μου είπε μια μέρα που τον είχα συναντήσει στην ταβέρνα της μητέρας μου ότι το χόμπι του είναι το κυνήγι και ότι έχει δύο κυνηγετικά όπλα. Είχε έρθει στο χωριό για το πανηγύρι ενόψει της γιορτής της Παναγίας και θα έμενα στον ξενώνα μας. Μου είπε ότι στην περιοχή του Σαμικού έχει ένα χωράφι με ελαιόδεντρα εκεί όπου υπάρχει μια πινακίδα σε σχήμα χελώνας», εξομολογήθηκε στην κατάθεση του ο 25χρονος γιος του ιερέα.

Μάλιστα όπως είπε μέχρι την ημέρα που του συστήθηκε ο Νίκος Παναγόπουλος στα Πυρά, τον συναντούσε παντού, σε ταβέρνα στη Ζαχάρω, σε καφετέρια στην Αρχαία Ολυμπία, κατά τη διάρκεια των διακοπών που έκανε με τη μητέρα του και τον αδελφό του.

Μετά τη γνωριμία τους, αφού είχε σπάσει ο «πάγος» ο Νίκος Παναγόπουλος τον είχε ρωτήσει υπό την επήρεια μέθης τι σχέσεις είχε ο πατέρας του με τη μητέρα του. Μάλιστα τρεις τέσσερις μήνες πριν από το φονικό, άγνωστο άτομο τηλεφωνούσε στον πατέρα Αθανάσιο στο σταθερό και τον απειλούσε ότι θα τον σκοτώσει.

Στο μεταξύ, σε συνέντευξη που παραχώρησε στην εφημερίδα ο Γιάννης Μιχόπουλος, ο πρώην εραστής της παπαδιάς και συνδετικός κρίκος ανάμεσα σε αυτήν και τον 40χρονο αγρότη που δολοφόνησε τον ιερέα, εξομολογείται ότι η παπαδιά του είχε πει ότι ήθελε να βγάλει από τη μέση τον άντρα της. Μάλιστα κάποιες φορές του έλεγε ότι ο άντρας της τη χτυπούσε χωρίς όμως να έχει δει ο ίδιος κάποιο σημάδι στο σώμα της.

Η παπαδιά ενίσχυε οικονομικά και τον πρώην εραστή της όταν ήταν στη φυλακή δίνοντας του συνολικά 2.300 ευρώ. Ωστόσο, όταν έκανε σχέση με το Νίκο Παναγόπουλο, του τα ζητούσε πίσω και τον έβαζε ακόμη και να τον χτυπάει.
Ο 51χρονος κληρικός ήταν παντρεμένος με την παπαδιά από το 1985. Τη γνώρισε όταν εκείνη ήταν 14 ετών και ένα χρόνο μετά παντρεύτηκαν με τη συναίνεση των γονιών της, διότι ήταν ανήλικη.

Ο επίλογος γράφτηκε με την τελευταία φράση «Παπαδιά με φάγανε» του παπά Αθανάσιου αμέσως μετά το χτύπημα που δέχτηκε, λίγο πριν ξεψυχήσει στο ξέφωτο της εθνικής οδού Πύργου - Κυπαρισσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: