30.9.12

ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ - Ομογενής ήρθε στην Ελλάδα για να πεθάνει !

Απεβίωσε την ίδια μέρα που έφυγε η σύζυγός του!...
Ήρθε από την Αμερική πίσω στην Ελλάδα, γιατί τελευταία του επιθυμία ήταν να πεθάνει στην πατρίδα..
Ο 84χρονος Χαράλαμπος Αποστολόπουλος, από τους πρώτους τερματοφύλακες της ομάδας του Πανηλειακού, γνωστός και ως «Παπαδιάς» έφυγε χθες, στο δωμάτιο του...
ξενοδοχείου Ήλιδα, που διέμενε μαζί με το γιο του στον Πύργο.
Η ιστορία του που περιέγραψε ο γιος του Ρον στο ilialive.gr, συγκλονίζει. «Ήταν επιθυμία του να γυρίσουμε στην Ελλάδα για να πεθάνει» μας είπε. «Η επιθυμία του ήταν να «φύγει» στην Ελλάδα. Δεν ήθελε να αφήσει τα κόκαλά του στην Αμερική. Ήθελε να έρθει εδώ. Τελευταία φαινόταν να αλλάζει άποψη, τον στεναχωρούσε η κατάσταση στη χώρα, αλλά μέσα του δεν το άφηνε. Το παράπονό του ήταν μη γίνουν άσχημα τα πράγματα για μένα στη διαδικασία» ανέφερε ο Ρον Αποστολόπουλος.
Και ένα γεγονός που κάνει πιο συγκινητική και συνάμα πιο τραγική την στιγμή… Ο Χαράλαμπος Αποστολόπουλος έφυγε εκπληρώνοντας την επιθυμία του, στον Πύργο που μεγάλωσε και αγάπησε, την ίδια ημέρα που έφυγε και η σύζυγός του, ένα χρόνο πριν. Ο χαμός της άλλωστε του είχε στοιχίσει πολύ, όπως και στο γιο τους και είχε σημάνει την αντίστροφή μέτρηση για τον 84χρονο Χαράλαμπο Αποστολόπουλο.
Από τον Πύργο στο Σαν Φραντσίσκο
Στα τέλη της δεκαετίας του 1950, ο Χαράλαμπος Αποστολόπουλος έφυγε για πρώτη φορά στην Αμερική, έχοντας στα χέρια του ένα συμβόλαιο να παίξει μουσική επαγγελματικά. Γύρισε για λίγο πάλι στον Πύργο και επέστρεψε πλέον για μόνιμη διαμονή στο Σαν Φραντσίσκο της Καλιφόρνια. Εδραιώθηκε ως ένας από τους πιο γνωστούς έλληνες μουσικούς σε εστιατόρια της περιοχής και μετά την κυκλοφορία της ταινίας «Ζορμπάς ο Έλληνας» με τον Άντονι Κουίν, οι «μετοχές» του ανέβηκαν. Όπως ανέφερε ο γιος του, ως ξακουστός πλέον έλληνας μουσικός κλήθηκε να συμμετάσχει σε δύο ταινίες του Χόλυγουντ με ελληνικό θέμα για να τις επενδύσει μουσικά με την ορχήστρα του. «Ήταν τυχερός που βγήκε τότε η ταινία, που δημιούργησε εξαιρετικές προοπτικές για τα ελληνικά μαγαζιά και τότε έγινε ιδιαίτερα γνωστός» μας είπε ο γιος του.
Στον Πύργο ήταν γνωστός και ως τερματοφύλακας, ένας από τους πρώτους την εποχή εκείνη στα πρώτα χρόνια της ομάδας του Πανηλειακού.
Είχε γεννηθεί στην Ξάνθη αλλά από πολύ μικρή ηλικία βρέθηκε με τη μητέρα και τα αδέλφια του στον Πύργο. Στην πρωτεύουσα της Ηλείας επέστρεψε αρκετές φορές από την Αμερική, για ένα διάστημα αρκετά συχνά. Όμως και στο Σαν Φραντσίσκο η καρδιά του δεν έπαψε ποτέ να χτυπά ελληνικά, για αυτό και άνοιξε και σούπερ μάρκετ που πουλούσε ως επί το πλείστον ελληνικά προϊόντα, που διατηρούσε μαζί με τη σύζυγό του που καταγόταν από την Ελασσόνα. Εκεί η οικογένειά του μεγάλωσε, ο μονάκριβος γιος του παντρεύτηκε και ο Χαράλαμπος Αποστολόπουλος ευτύχησε να δει τρία εγγόνια.
Η επιθυμία για την πατρίδα
Τα τελευταία τρία χρόνια από τη μια το γήρας από την άλλη η κατάσταση της υγείας του τον έκαναν να περιορίσει τα ταξίδια στην πατρίδα του. «Ήθελε να κάνει το τελευταίο ταξίδι και να αποχαιρετίσει συγγενείς και φίλους. Το ταξίδι αυτό αναβλήθηκε δύο φορές και την τρίτη έγινε και πάλι με δυσκολία λόγω της δουλειάς μου. Ήρθαμε με το ζόρι θα έλεγα. Ήταν καλά στην υγεία του, φτάσαμε στον Πύργο στις 11 Σεπτεμβρίου, γυρίσαμε παντού. Όμως αισθάνθηκε την ανάγκη να φύγει πολύ γρήγορα. Είχε στεναχωρηθεί από την κατάσταση που επικρατεί» εξήγησε ο γιος του.
Τη Δευτέρα άρχισε να επιδεινώνεται αιφνίδια η κατάσταση της Υγείας του. «Πήγαμε στο νοσοκομείο την Τρίτη και τότε κατάλαβα πως εδώ τα νοσοκομεία είναι δράμα. Αναγκαστήκαμε να πάμε σε ιδιώτες γιατρούς που μας εξυπηρέτησαν άμεσα. Δεν φάνηκε από τις εξετάσεις να έχει κάτι. Το βράδυ της Πέμπτης τον άφησα στο δωμάτιό του, αλλά περίπου στις τρεις τα ξημερώματα τον άκουσα να φωνάζει στο διάδρομο του ξενοδοχείου. Έδειξε δυσφορία, αλλά γύρισε να κοιμηθεί πάλι. Το πρωί τον βρήκα νεκρό…» είπε φανερά συγκινημένος ο γιος του.
Η κηδεία του θα γίνει σήμερα στις 4,30 το μεσημέρι στον Ιερό Ναό Αγίων Πάντων στο Κοιμητήριο. Εκεί που θα τον αποχαιρετίσουν η οικογένειά του, οι συγγενείς και οι φίλοι του…, μα πάνω από όλα που θα τον σκεπάσει το χώμα του τόπου που αγάπησε και τίμησε… Όπως ακριβώς επιθυμούσε.
ilialive.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: