14.9.12

Μπλόκο σε κατάστημα της Cosmote στο Βόλο...


Ρολά κατέβασε» χθες το κεντρικό υποκατάστημα της COSMOTE στην οδό Δημητριάδος, στον Βόλο, εξαιτίας απόλυσης εργαζομένου.
Ειδικότερα, χθες το πρωί οι εργαζόμενοι ανήρτησαν πανό έξω από το κατάστημα στο Βόλο, στο οποίο αναγραφόταν...
«Καμία Απόλυση COSMOTE» και μοίραζαν ενημερωτικό φυλλάδιο στους διερχόμενους, στο οποίο αναφέρεται: «Βρισκόμαστε σε μια βαθιά οικονομική κρίση, τα αποτελέσματα της οποίας είναι ορατά σε όλους.

Η εργασιακή αβεβαιότητα, η οικονομική στενότητα και όλα αυτά που συνεπάγονται από αυτή την κατάσταση είναι βίωμα του καθένα από εμάς. Έχοντας λοιπόν πελάτες κι εργαζόμενοι να αντιπαλέψουν με όλα αυτά, έχοντας οι εργαζόμενοι να αντιμετωπίσουν και την εντατικοποίηση της εργασίας, με τα μηνιαία πλαφόν και νόρμες που θεσπίζει η εταιρία, πολλές φορές φθάνουν όλοι, πελάτες κι εργαζόμενοι στα ψυχολογικά, νευρικά και σωματικά όρια και ενώ επί της ουσίας είναι στην ίδια πλευρά, καταλήγουν να βρίσκονται ο ένας αντιμέτωπος με τον άλλον. Κάτω από αυτό το πρίσμα, πρέπει να εκτιμηθεί το όποιο περιστατικό και βέβαια και η περίπτωση του συναδέλφου στο κατάστημα του Βόλου, στον οποίο η εταιρία, εξάντλησε όλη της την αυστηρότητα, για ένα παράπτωμα.

Σκοπός αυτής της αναλγησίας της εταιρείας είναι να μη δοθεί έμφαση στις πραγματικές αιτίες που οδηγούν πολλές φορές, εργαζόμενους και πελάτες σε εντάσεις, αλλά να υπερασπιστεί το εμπορικό της προφίλ, το όνομα και βέβαια τα κέρδη της, εξαντλώντας όλη της την αυστηρότητα στον εργαζόμενο, εφαρμόζοντας το διευθυντικό δικαίωμα για απόλυση».

Οι εργαζόμενοι τονίζουν ότι, δε δέχονται να γίνουν οι αποδέκτες της έντασης που προκαλεί η οικονομική ένδεια στους πελάτες της εταιρείας και απαιτούν ως σύλλογος εργαζομένων στην COSMOTE, η εταιρία να ανακαλέσει την απόλυση του συναδέλφου τους και να εφαρμόσει τον εσωτερικό κανονισμό. Τέλος καλούν τους συναδέλφους τους να βρίσκονται σε ετοιμότητα για μαζική, οργανωμένη κι αποφασιστική απάντηση στην αυθαιρεσία της εταιρείας, αν αυτή επιμείνει σε μονομερείς ενέργειες.

Να σημειωθεί πως την κινητοποίηση στηρίζουν, το Τ.Δ.Σ. Περιφέρειας Θεσσαλονίκης εργαζομένων COSMOTE στο οποίο υπάγεται το κατάστημα του Βόλου....

Εφ. Ελευθερία

Δεν υπάρχουν σχόλια: