8.9.12

H «φαυλότητα» των κυβερνήσεων ευθύνεται για την κρίση, τονίζει ο Δ. Μπακατσέλος...


Την πεποίθηση ότι για την κατάσταση στην Ελλάδα «δεν φταίνε ούτε οι αγορές, ούτε οι δανειστές μας, αλλά η φαυλότητα των εκάστοτε κυβερνήσεων», εξέφρασε το Σάββατο ο πρόεδρος του ... Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Θεσσαλονίκης Δημήτρης Μπακατσέλος, μιλώντας στη συνέλευση της Κεντρικής Ένωσης Επιμελητηρίων Ελλάδος, στη Θεσσαλονίκη.

«Όταν επί χρόνια ανεχόμασταν τη φοροδιαφυγή, τη διαφθορά και τη σπατάλη στο δημόσιο, θα έπρεπε να περιμένουμε ότι θα ερχόταν κάποια μέρα που θα φθάναμε σε αυτή την κατάσταση. Το χειρότερο, όμως, είναι ότι αυτή η κατάσταση συνεχώς επιδεινώνεται» υποστήριξε.

Στην ομιλία του, ο πρόεδρος του ΕΒΕΘ επισήμανε ακόμη ότι βασική προϋπόθεση, όχι μόνο για την ανάπτυξη, αλλά και για την επιβίωση της οικονομίας, είναι η αποκατάσταση της χαμένης εμπιστοσύνης στο κράτος, προκειμένου να σταματήσει η εκροή κεφαλαίων και ανθρώπινου δυναμικού.

«Αυτό μπορεί να συμβεί όταν εμπεδωθεί στη συνείδηση όλου του κόσμου (Ελλήνων, ξένων, δανειστών και αγορών) ότι υπάρχει συγκεκριμένο πρόγραμμα και αποφασιστικότητα από τη κυβέρνηση για την πιστή τήρησή του. Δεν υπάρχει πια χρόνος για άλλα μπρος-πίσω», είπε χαρακτηριστικά και πρόσθεσε:

«Εφόσον εξασφαλισθεί η προϋπόθεση αυτή, χρειάζονται νέες επενδύσεις και εξαγωγές».

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της ΚΕΕΕ και του Εμποροβιομηχανικού Επιμελητηρίου Αθηνών Κώστας Μίχαλος, τόνισε ότι «άλλο πράγμα είναι η τήρηση των δεσμεύσεων απέναντι στους δανειστές μας και άλλο η διαιώνιση αντιπαραγωγικών και αποτυχημένων συνταγών κι αυτό πρέπει να γίνει κατανοητό».

Σημείωσε δε ότι πρέπει να ενεργοποιηθεί άμεσα η δυνατότητα της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας να αγοράζει ομόλογα από χώρες με προβλήματα. «Η κυβέρνηση», κατέληξε, «οφείλει να εφαρμόσει εθνική πολιτική, που θα υπερβαίνει τις απαιτήσεις του Μνημονίου».

Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: