10.9.12

Γαλλία: Η φυγή του Mr Louis Vuitton προκαλεί πολιτική θύελλα...


Έντονη αντίδραση στον γαλλικό επιχειρηματικό κόσμο, αλλά και έκπληξη στους κυβερνητικούς κύκλους, έχει προκαλέσει η απόφαση του Μπερνάρ Αρνό, μεγαλοεπιχειρηματία, ιδιοκτήτη της Lοuis Vuitton, αλλά και πλουσιότερου ανθρώπου στη Γαλλία, να ζητήσει τη ... βελγική υπηκοότητα.

Σύμφωνα με το κανάλι France 24, με την κίνηση αυτή ο Μπερνάρ Αρνό «θέλει να απευθύνει ένα δυνατό πολιτικό μήνυμα στον Φρανσουά Ολάντ».

Το θέμα αφορά στην υπόσχεση του Ολάντ για «φορολογική δικαιοσύνη» με κορωνίδα τη φορολόγηση κατά 75% του τμήματος των εισοδημάτων άνω του ενός εκατομμυρίου, που έχει αναστατώσει τα μεγάλα αφεντικά, τα διευθυντικά στελέχη, τους μεγαλοεπιχειρηματίες, καλλιτέχνες και αθλητές.

Η απόφαση του Μπερνάρ Αρνό έδωσε την ευκαιρία στον πρώην πρωθυπουργό, Φρανσουά Φιγιόν, να δηλώσει: «Όταν παίρνουμε ηλίθιες αποφάσεις, καταλήγουμε σε τρομακτικά αποτελέσματα». Για να προσθέσει: «Η υφήλιος θα λέει: Η Γαλλία είναι μια χώρα που δεν θέλει την επιτυχία».

Ο όμιλος Louis Vuitton-Möet Hennessy είναι η τέταρτη οικονομική δύναμη στον κόσμο, σύμφωνα με το περιοδικό Forbes και η πρώτη από πλευράς τζίρου στους τομείς πολυτέλειας, (υψηλή ραπτική, μόδα, δερμάτινα είδη, σαμπάνια και οινοπνευματώδη ποτά, αρώματα και καλλυντικά)...
spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: