30.9.12

Πρωτοσέλιδο στο Spiegel o καβγάς Στουρνάρα - Τόμσεν...

Το γερμανικό περιοδικό Der Spiegel φιλοξενεί εκτενές άρθρο για τον καβγά μεταξύ Πολ Τόμσεν και Γιάννη Στουρνάρα, ο οποίος απείλησε τον εκπρόσωπο του ΔΝΤ ότι θα παραιτηθεί. «Αδιαφορώ» ήταν η απάντηση του κ. Τόμσεν, όπως αποκαλύπτει το περιοδικό.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, πριν...
από 10 μέρες, οι τροϊκανοί αναχώρησαν καθώς «η τρόικα δεν άντεχε άλλο».

Το περιοδικό αναφέρει ότι φυσικά δεν μπορεί να είναι αδιάφορο στον Τόμσεν το αν συμφωνεί με τους Έλληνες ή όχι. «Γιατί η χώρα πρέπει να παραμείνει στην ευρωζώνη, πρέπει να σωθεί, με κάθε τίμημα. Και γι' αυτό οι τρεις της τρόικας επανέρχονται την Κυριακή. Θέλουν επιτέλους να ολοκληρώσουν τις διαπραγματεύσεις για ένα πακέτο μέτρων λιτότητας μεγαλύτερο των 11,5 δισ. ευρώ, το οποίο στην πραγματικότητα έπρεπε να είχε αποφασιστεί από τον Ιούνιο ως προϋπόθεση για τη δεύτερη δανειακή σύμβαση».

Το Der Spiegel τονίζει ότι τα βάρη των περικοπών θα σηκώσουν και πάλι εκείνοι, οι οποίοι, ούτως ή άλλως, δεν κατέχουν πολλά, οι συνταξιούχοι και οι υπάλληλοι, οι άρρωστοι και οι ανάπηροι.

Αναφορά γίνεται και στη λίστα των 33 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται για φοροδιαφυγή αλλά και στον πρόεδρο της Βουλής, Βαγγέλη Μεϊμαράκη. «Η οργή του κόσμου είναι κατανοητή, γιατί δεν είναι μόνον οι εφοπλιστές και οι μεγαλοεργολάβοι που έχουν μεταφέρει σε ασφαλή μέρη τις περιουσίες τους. Ο πρόεδρος της Βουλής παραιτήθηκε ως ύποπτος διαφθοράς» γράφει.

Το άρθρο είναι καταπέλτης για την Ελλάδα, αφού τονίζεται ότι οι Ελληνες δεν μπορούν να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις και αναφέρει ότι η έκθεση της τρόικας θα είναι «πειραγμένη» αφού έτσι αποφάσισαν οι πολιτικοί ηγέτες της Ευρώπης προκειμένου να κρατήσουν την Ελλάδα στην ευρωζώνη...

www.spirospero.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: