3.10.12

Κρεμασμένος πάνω από 15 ώρες,στο τρούλο του Αγίου Πέτρου (ΒΙΝΤΕΟ)...

 

... ιταλός επιχειρηματίας...
Δεν λέει να κατέβει από το τρούλο της βασιλικής του Αγ. Πέτρου στην Ιταλία, ο 47χρονος επιχειρηματίας, Μαρτσέλο Ντι Φινίτσιο, οποίος βρίσκεται "κρεμασμένος" εκεί από χθες - πάνω από ... 15 ώρες.
«Φτάνει με τον Μόντι, με την Ευρώπη, με τις πολυεθνικές, πρόκειται για κοινωνική σφαγή» γράφει στο πανό του και ζητάει συνάντηση με τον Μόντι.

Στο σημείο βρίσκονται πυροσβεστικές δυνάμεις και άνδρες της υπηρεσίας ασφαλείας του Βατικανού που προσπαθούν να τον πείσουν να κατέβει.

Σύμφωνα με πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας, ο επιχειρηματίας φοβάται πως θα χάσει το εστιατόριο που διαθέτει σε παραθαλάσσια περιοχή της Τεργέστης, διότι από το 2015 βάσει της ευρωπαϊκής αυτής οδηγίας πρόκειται να απελευθερωθούν οι άδειες κατοχής εμπορικών εγκαταστάσεων που βρίσκονται κοντά στην ακρογιαλιά.

Το εστιατόριο του επιχειρηματία υπέστη πρόσφατα σοβαρές καταστροφές από πυρκαγιά και οι τράπεζες αρνούνται να του χορηγήσουν δάνειο για να το επισκευάσει.

Ωστόσο, δεν είναι η πρώτη φορά που ο 47χρονος διαμαρτύρεται με αυτόν τον τρόπο.

Όπως αναφέρει η Corriere della Serra, στις 30 Ιουλίου είχε καταφέρει να ανέβει ξανά στον τρούλο του Αγίου Πέτρου για να διαμαρτυρηθεί κατά της ευρωπαϊκής οδηγίας Μπόλκενσταϊν.

Επίσης, στις 26 του περασμένου Μαρτίου ο ίδιος ανέβηκε σε έναν γερανό στην Τεργέστη και έμεινε τέσσερις ημέρες σε ύψος 80 μέτρων, μέχρι να λάβει τη διαβεβαίωση ότι θα συναντηθεί με τον υπουργό Ευρωπαϊκών Υποθέσεων.



.

Δεν υπάρχουν σχόλια: