19.10.12

Φτωχή Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, με 23 εκατ. ευρώ στις τράπεζες;...

Tην ώρα που ο Πανίκας δήλωνε σήμερα στον Ant1 ότι «δεν υπάρχει ευρώ!...
Του Δημήτρη Κούρου
Σε αναμμένα κάρβουνα κάθονται τα μέλη της παράταξης Ψωμιάδη στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, μετά την επεισοδιακή σημερινή συνεδρίαση της ομάδας, που προηγήθηκε της συνεδρίασης του περιφερειακού συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας.
Ο…
χαμός είχε ξεκινήσει νωρίτερα το πρωί στο γραφείο του αντιπεριφερειάρχη Θεσσαλονίκης, Απόστολου Τζιτζικώστα, ο οποίος δέχτηκε την επίσκεψη της διευθύντριας Οικονομικού της Περιφέρειας, προκειμένου ο αντιπεριφερειάρχης να υπογράψει τον ισολογισμό του 2011 (πρώτη χρονιά άσκησης των καθηκόντων του).

Η Αντιπεριφέρεια Θεσσαλονίκης είναι η μόνη που δεν έχει δική της διεύθυνση Οικονομικού και Διοικητικού, αφού όπως προβλέπεται από τον «Καλλικράτη» εφόσον είναι στην έδρα της Περιφέρειας δεν χρειάζονται διαφορετικές διευθύνσεις, διότι καλύπτεται από την κεντρική. Μοιραία ο αντιπεριφερειάρχης δεν μπορεί να ελέγχει τα οικονομικά του φορέα του…

Ο κ. Τζιτζικώστας διαπίστωσε από τον ισολογισμό ότι υπάρχουν συνολικά περίπου 23 εκ. ευρώ στις τράπεζες, χρήματα για τα οποία δεν είχε ιδέα - την ώρα μάλιστα που σήμερα το πρωί ο εν αργία περιφερειάρχης Κ.Μακεδονίας Παναγιώτης Ψωμιάδης δήλωνε στον Ant1 ότι «δεν υπάρχει ευρώ, από Δευτέρα θα πάω στην Αθήνα να παραδώσω τα κλειδιά της περιφέρειας»

Πληροφορούμαστε ότι ο αντιπεριφερειάρχης έπεσε από τα σύννεφα και εξοργίστηκε, καθώς επί ενάμιση χρόνο προσπαθεί με παρακάλια (όπως ο ίδιος λέει) και με διαρκείς προσπάθειες να μαζέψει χρήματα για να καλύψει τις ανάγκες της αντιπεριφέρειας, όλοι στην Περιφέρεια γκρινιάζουν για την υποχρηματοδότηση και την αδυναμία να λειτουργήσουν και υπήρχε σε όλους η αίσθηση πως το ταμείον είναι… μείον και μάλιστα πολύ.

Ο κ. Τζιτζικώστας είπε στη διευθύντρια ότι δεν υπογράφει τον ισολογισμό και πως θα περιμένει ισολογισμούς, απολογισμούς και αναλυτικά όλα τα στοιχεία την ερχόμενη Δευτέρα. Ο ίδιος έφερε το θέμα στη συνεδρίαση της περιφερειακής ομάδας. Σύμφωνα με πληροφορίες ενημέρωσε ότι στον προϋπολογισμό του 2011 τα συγκεκριμένα χρήματα (16 εκ. ευρώ σε έναν προθεσμιακό τραπεζικό λογαριασμό και άλλα περίπου 7 σε άλλους λογαριασμούς) φαίνονταν ως ταμειακό υπόλοιπο. Τα χρήματα αυτά δεν ξοδεύτηκαν, ενώ ο λογαριασμός των 16 εκ. ευρώ φαίνεται πως περιέχει τα χρήματα για την ανέγερση του Περιφερειακού Μεγάρου στην περιοχή του ΦΙΞ.

Τα μέλη της ομάδας «πάγωσαν», ενώ η διοίκηση της Περιφέρειας φέρεται να προσπάθησε να τους καθησυχάσει, σημειώνοντας πως το ζήτημα είναι τυπικό και θα δοθούν τα αναλυτικά στοιχεία. Το ζήτημα πάντως παραμένει και την ερχόμενη Δευτέρα αναμένεται πλήρης ανάλυση, ώστε να αποκατασταθούν οι σχέσεις μέσα στην ομάδα ή να διαταραχθούν ανεπανόρθωτα… Ο αντιπεριφερειάρχης πάντως ζήτησε (για δεύτερη φορά) τη δημιουργία διευθύνσεων Οικονομικού και Διοικητικού για την Αντιπεριφέρεια, δείγμα του ελλείμματος εμπιστοσύνης που δημιουργείται...
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: