18.10.12

Συρία: Καταγγελίες για 28.000 αγνοουμένους ...

Τουλάχιστον 28 χιλιάδες άνθρωποι αγνοούνται από την έναρξη της εμφύλιας διαμάχης στη Συρία, αφού απήχθησαν από τον στρατό ή παραστρατιωτικές ομάδες, σύμφωνα με το BBC το οποίο επικαλείται οργανώσεις ανθρωπίνων δικαιωμάτων που δραστηριοποιούνται στη χώρα.

Όπως...
υποστηρίζει η οργάνωση Συριακό Δίκτυο για τα Ανθρώπινα Δικαιώματα, έχει στην κατοχή της τα ονόματα περίπου 18.000 ανθρώπων που εξαφανίστηκαν από την έναρξη των αναταραχών πριν από 18 μήνες, ενώ γνωρίζει για τουλάχιστον άλλες 10 χιλιάδες περιπτώσεις.

«Κανείς δεν είναι ασφαλής μπροστά σε μία επιβεβλημένη κυβέρνηση τρομοκρατίας» τονίζει η ανθρωπιστική οργάνωση Avaaz , η οποία υποστηρίζει ότι σύζυγοι, γιοι και κόρες έχουν απαχθεί από δυνάμεις που στηρίζουν το καθεστώς Ασαντ.

Οι οργανώσεις προτίθενται μάλιστα να παραδώσουν τα στοιχεία στον ΟΗΕ για να διερευνήσει την υπόθεση.

Σύμφωνα με επίσημα στοιχεία των Ηνωμένων Εθνών, περισσότεροι από 18 χιλιάδες άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους από τις συγκρούσεις μεταξύ ανταρτών και κυβερνητικών δυνάμεων.

Ταυτόχρονα, περίπου 170 χιλιάδες Σύροι έχουν εγκαταλείψει τη χώρα τους, ενώ 2,5 εκατ. που παραμένουν στο συριακό έδαφος έχουν άμεση ανάγκη από βοήθεια...
naftemporiki.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: