24.10.12

Στην αποπληρωμή 5 δισ. ευρώ από "αντιφρονούντα" τραπεζίτη επιμένει η γαλλική δικαιοσύνη!...


Στο βιβλίο του, ο Κερβιέλ χαρακτηρίζει τους χρηματιστές «εκδιδόμενες γυναίκες σε ένα μεγάλο τραπεζικό όργιο»...
Όλοι θυμόμαστε την πολύκροτη υπόθεση του πρώην χρηματιστή Ζερόμ Κερβιέλ, ο οποίος κατηγορήθηκε για κατάχρηση εμπιστοσύνης, παραποίηση εγγράφων και αρχείων και...
πρόκληση ζημίας 4,9 δισεκατομμυρίων ευρώ στη γαλλική τράπεζα Société Générale.

Το 2010, σε πρώτο βαθμό, τα γαλλικά δικαστήρια του επέβαλαν ποινή φυλάκισης πέντε ετών, χρηματική ποινή 375.000 ευρώ καθώς και την αποζημίωση του ποσού των 4,9 δισ. ευρώ στην τράπεζα.

Σήμερα, το Εφετείο του Παρισιού επικρότησε την απόφαση του δικαστηρίου, παρά τους ισχυρισμούς του πρώην χρηματιστή ότι οι προϊστάμενοί του γνώριζαν για τα όσα έπραττε στη διάρκεια της παραμονής του στη Société Générale.

Τα τελευταία δυο χρόνια, ο 35χρονος πλέον Κερβιέλ, έχοντας καταφέρει να παραμείνει προς το παρόν εκτός φυλακών, έχει ανακηρυχθεί από μέρος της γαλλικής κοινής γνώμης ως ένας σύγχρονος ήρωας.

Έχει μάλιστα εκδώσει και ένα μπεστ-σέλερ με τίτλο «Trapped in a Spiral:Memoirs of a Trader», στο οποίο χαρακτηρίζει τον εαυτό του «κρατούμενο ενός οικονομικού συστήματος που οδηγήθηκε στην τρέλα» και τους χρηματιστές «εκδιδόμενες γυναίκες σε ένα μεγάλο τραπεζικό όργιο»....
 skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: