23.10.12

Εξω από το υπουργείο Οικονομικών οι μαθητές (ΒΙΝΤΕΟ)...

Εκατοντάδες μαθητές -από 18 δήμους της Ανατολικής και της Δυτικής Αττικής- έχουν συγκεντρωθεί αυτή την ωρα έξω από το υπουργείο Οικονομικών και διαμαρτύρονται για το ζήτημα της...
μεταφοράς τους.

Μαζί τους διαδηλώνουν, γονείς και καθηγητές, υποστηρίζοντας ότι δεν έχουν τηρηθεί όσα είχε υποσχεθεί η ηγεσία του υπουργείου Οικονομικών.

Αντιπροσωπεία τους, με τη συμμετοχή δημάρχων, αναμένεται να συναντηθεί με στελέχη του υπουργείου.

Στο κοινό ψήφισμα που είχαν εκδώσει οι 18 δήμαρχοι -και το οποίο διαβίβασαν στους υπουργούς Εσωτερικών, Οικονομικών, Παιδείας, στον Περιφερειάρχη Αττικής και τους βουλευτές της Περιφέρειας Αττικής- καταγγέλλεται η «αδικαιολόγητη ολιγωρία που υπάρχει από πλευράς Πολιτείας για τα θέματα που αφορούν την ομαλή λειτουργία των σχολείων της πρωτοβάθμιας και της δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης».

Οι δήμαρχοι ζητούν την άμεση αύξηση των κρατικών επιχορηγήσεων προς την εκπαίδευση, που, όπως λένε, έχουν μειωθεί κατά 50% σε σχέση με πέρσι και καλούν την κυβέρνηση να αποδώσει τα οφειλόμενα στους μεταφορείς, προκειμένου να ξεκινήσει η μεταφορά των μαθητών «χωρίς την ύπαρξη της οποίας» -όπως επισημαίνεται- «θα είναι ορατός ο κίνδυνος να κλείσουν στα σχολεία και να χαθεί η φετινή σχολική χρονιά».

Δεν υπάρχουν σχόλια: