10.10.12

Στο "σφυρί" πανάκριβα ακίνητα ...

Σε πολύ δύσκολη θέση έχουν βρεθεί αρκετοί από τους ιδιοκτήτες των πολυτελών σπιτιών σε Ρίο, Άγ. Βασίλειο, Αραχωβίτικα και άλλες ακριβές και περιζήτητες περιοχές της Πάτρας.
Η οικονομική κρίση που ... ταλαιπωρεί εδώ και πάνω από δύο χρόνια την χώρα, δεν τους επιτρέπει να συνεχίσουν να συντηρούν τις βίλες τους.

Σε πολλές των περιπτώσεων, όπως αναφέρουν κτηματομεσιτικοί κύκλοι, τα σπίτια αυτά είχαν κατασκευαστεί μέσω κάποιου δανείου και με την πεποίθηση ότι οι δουλειές θα συνεχίσουν να πηγαίνουν καλά. Τα δεδομένα όμως άλλαξαν άρδην σε πολύ λίγο χρονικό διάστημα, με αποτέλεσμα τώρα οι ιδιοκτήτες των σπιτιών αυτών να μην μπορούν να ανταποκριθούν στις υποχρεώσεις τους.

Έτσι αναζητούν εναγωνίως αγοραστές και μάλιστα είναι «ανοικτοί» σε συζητήσεις για το αντίτιμο. Όπως αναφέρουν παράγοντες της αγοράς ακινήτων, αρκετοί από τους ιδιοκτήτες πουλούν όσο-όσο, στο 80% ακόμα και στο 60% της πραγματικής αξία τους ακινήτου και αυτό γιατί «καίγονται» για ρευστό λόγω χρεών που έχουν να αποπληρώσουν. Χαρακτηριστική είναι η περίπτωση μονοκατοικίας στο Κάτω Καστρίτσι που πωλείται αντί 110.000 ευρώ και πολυτελούς μεζονέτας στο Ρίο με αντίτιμο 205.000 ευρώ, όταν λίγα χρόνια πριν οι τιμές ήσαν διπλάσιες.

Ωστόσο δύσκολα βρίσκονται αγοραστές καθώς η περίοδος που διανύουμε είναι εξαιρετικά δύσκολα. Πάντως δεν λείπουν και οι λίγες περιπτώσεις συμπολιτών που έχουν μεγάλες καταθέσεις σε Τράπεζες και «αρπάζουν» τις ευκαιρίες που τους δίνονται, επενδύοντας σε ακίνητα, ελπίζοντας ότι όταν κάποια στιγμή περάσει η κρίση, θα μπορούν να βγουν κερδισμένοι.
thebest.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: