4.10.12

Κομάντος του … Μαξίμου στο Βερολίνο...


“Ενώ μαίνονται οι μάχες σε ΔΝΤ- Ευρώπη- Αθήνα, στην κυβέρνηση διαπιστώνουν ότι η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τηρεί, στα διασταυρούμενα πυρά, την πιο φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα.
Στο Μαξίμου γνωρίζουν ότι το μεγαλύτερο πρόβλημα που θέτει η Τρόικα είναι το...
χρηματοδοτικό κενό, δηλαδή, πως θα καλυφθεί η «μαύρη τρύπα» των 15-20 δις ευρώ που θα δημιουργηθεί από την επιμήκυνση του προγράμματος και από την απόκλιση σχετικά με τους στόχους των αναγκαίων μεταρρυθμίσεων.

Το γρίφο θα αναλάβουν να λύσουν οι «επίλεκτοι – κομάντος» του Μεγάρου Μαξίμου, που θα επισκεφθούν το Βερολίνο την Παρασκευή. Ο Χρύσανθος Λαζαρίδης - σύμβουλος του πρωθυπουργού- ο Σταύρος Παπασταύρου, σύμβουλος για ευρωπαϊκά θέματα και εκπρόσωπος του ΟΔΔΗΧ, θα συναντηθούν με συμβούλους του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και θα αναζητηθούν από κοινού λύσεις για να καλυφθεί το χρηματοδοτικό κενό. Οι αποκρατικοποιήσεις θα έχουν την τιμητική τους…”

Αυτά γράφει σήμερα ο “Ελεύθερος Τύπος” κάτω από τον σεμνό τίτλο «Αποστολή στο Βερολίνο»

Και το μεταφραστικό τμήμα του antinews, μεταφράζει για τους αναγνώστες του:

1. Σε παραπολιτικό του ΕΤ, δηλαδή μεταξύ τυρού και αχλαδίου, μαθαίνουμε ότι η περίφημη “επιμήκυνση” θα έχει και “μαύρη τρύπα” 15-20 δισ, που σημαίνει ισόποσα μέτρα (“πήραμε, πήραμε“, φωνάζουν κάποιοι Πόντιοι στα υπόγεια του Μαξίμου)

2. Η φράση “η Γερμανίδα καγκελάριος Άνγκελα Μέρκελ τηρεί, στα διασταυρούμενα πυρά, την πιο φιλική στάση απέναντι στην Ελλάδα…” σημαίνει ότι πάλι καλά που δεν εγκαινίασε η Καγκελάριος ειδική πτέρυγα το Άουσβιτς για τους Έλληνες μετά την προηγούμενη επιτυχημένη αποστολή στο Βερολίνο.

3. Το Βερολίνο δίνει τόση σημασία στην αποστολή που ούτε καν τον Σόιμπλε δεν θα δουν.

Κατόπιν τούτου, παρακαλείτε ο κ. Φαήλος Κρανιδιωτης, ως ειδήμων, να εκπαιδεύσει τα κομάντα του Μαξίμου μην πέσουν σε καμία ενέδρα κι έχουμε άλλα…

http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: