5.10.12

Μέχρι τέλος Νοεμβρίου μπορεί η χώρα χωρίς τη δόση, λέει ο πρωθυπουργός...

Η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει πέραν του Νοεμβρίου εάν δεν εκταμιευτεί η επόμενη δόση, αναφέρει ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς, αναφερόντας ως πιθανή βοήθεια την επιλογή της ΕΚΤ να δεχθεί μετακύλιση της ωρίμανσης ελληνικού χρέους που διακρατεί. Ο Σαμαράς ανέφερε επίσης ως...
«σημαντική ελάφρυνση» το ενδεχόμενο η ελληνική τραπεζική ανακεφαλαιοποίηση να γίνει απευθείας από τους μηχανισμούς στήριξης, όπως εξετάζεται για την Ισπανία.

«Το κλειδί είναι η ρευστότητα, για αυτό είναι τόσο σημαντική η επόμενη δόση» δήλωσε ο Σαμαράς στην οικονομική εφημερίδα Handelsblatt.

Ερωτηθείς για το χρονικό διάστημα που η Ελλάδα μπορεί να τα καταφέρει χωρίς την επόμενη δόση, απάντησε: «Έως τα τέλη Νοεμβρίου. Μετά το ταμείο θα έχει αδειάσει».

Η ΕΚΤ μπορεί να βοηθήσει εάν αποδεχθεί χαμηλότερα επιτόκια στα ελληνικά ομόλογα ή εάν εγκρίνει τη μετακύλισή τους όταν αυτά λήξουν, συμπλήρωσε.

«Επίσης, η ανακεφαλαιοποίση των ελληνικών τραπεζών θα μπορούσε να γίνει απευθείας μέσω του ESM (Ευρωπαϊκός Μηχανισμός Σταθερότητας), όπως εξετάζεται και για την Ισπανία. Αυτό θα ήταν μεγάλη ανακούφιση» είπε....
Newsroom ΔΟΛ

Δεν υπάρχουν σχόλια: