29.10.12

Τριπλό «όχι» από τρόικα για επίδομα γάμου, συμβάσεις και ιδιωτικοποιήσεις....

Συνεχίζονται οι διαπραγματεύσεις του οικονομικού επιτελείου της κυβέρνησης με τους ελεγκτές της τρόικας μετά την αρνητική απάντηση των δανειστών μας για την επεκτασιμότητα των συλλογικών συμβάσεων και τη διατήρηση του...
επιδόματος γάμου. Παράλληλα η τρόικα απέρριψε την πρόταση που προωθεί το ΠΑΣΟΚ να εγκρίνονται από τη Βουλή και όχι από το Ταμείο Αποκρατικοποιήσεων οι ιδιωτικοποιήσεις.

Πάντως, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε «επιμένουμε μέχρι την τελευταία στιγμή για τα εργασιακά». Ο κ. Στουρνάρας εξέφρασε την άποψή του ότι σωστά η τρόικα είναι αρνητική στην κύρωση των ιδιωτικοποιήσεων από τη Βουλή, καθώς αν χρειάζονταν επικύρωση, δύσκολα έρχονται ξένοι επενδυτές στην Ελλάδα. Ακόμα, ο υπουργός Οικονομικών σημείωσε ότι ο συντονισμός με τα υπουργεία για τα προαπαιτούμενα που θέτει η τρόικα έχει ολοκληρωθεί και όλα τα προαπαιτούμενα τα οποία «έφυγαν απόψε από το τραπέζι», θα είναι έτοιμα στην ώρα τους. Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ ο κ. Στουρνάρας έχει ήδη ενημερώσει για τις εξελίξεις τους κυρίους Ευάγγελο Βενιζέλο και Φώτη Κουβέλη, συνεργάτες του οποίου όμως επιμένουν πως ακόμη υπάρχουν περιθώρια διαπραγμάτευσης.

Εντός της ημέρας ο πρωθυπουργός θα έχει νέα επικοινωνία με τον Φώτη Κουβέλη ο οποίος εμμένει στην άρνηση του για τα εργασιακά, ενώ σύσκεψη με στόχο να καθοριστεί η περαιτέρω στάση του ΠΑΣΟΚ συγκαλεί το μεσημέρι ο Ευάγγελος Βενιζέλος. Η σύσκεψη είναι ιδιαίτερα σημαντική καθώς αρκετοί βουλευτές διατυπώνουν δημοσίως αντιρρήσεις τόσο για τα εργασιακά, όσο και τα δημοσιονομικά μέτρα, ενώ αρκετοί απειλούν να καταψηφίσουν την ρύθμιση για τις αποκρατικοποιήσεις.

Η επεξεργασία του πακέτου με τις δημοσιονομικές περικοπές, τα εργασιακά και τις διαρθρωτικές αλλαγές θα έχουν ολοκληρωθεί στο τέλος της εβδομάδας και την προσεχή Δευτέρα θα κατατεθούν έως ένα άρθρο στη Βουλή για να ψηφισθούν με τη διαδικασία του κατεπείγοντος...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: