8.10.12

Το άστοχο επιχείρημα της πολιτικής δίωξης...


...το εκρηκτικό ταπεραμέντο και τα θορυβώδη «διαζύγια»...
Αν δεν είναι παράλογο, είναι τουλάχιστον καταχρηστικό να μιλάει κανείς για «πολιτική δίωξη» στην ΕΡΤ, όταν η κυβέρνηση που «ελέγχει» τον φορέα απαρτίζεται από ... τρία κόμματα! Το επικαλέστηκε η Έλλη Στάη – πιστεύουμε άστοχα – προκειμένου να εξηγήσει ή να δικαιολογήσει την απουσία της από την παρουσίαση του κεντρικού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ. Ακόμη όμως κι αν υιοθετήσει κανείς τον συλλογισμό, μοιραία θα βρεθεί σε αδιέξοδο ή ακόμη χειρότερα, στη δυσάρεστη θέση να εντάξει πολιτικά τη δημοσιογράφο σε συγκεκριμένο κομματικό οργανισμό!

Δεδομένου ότι η Έλλη Στάη υπέγραψε με την ΕΡΤ για την παρουσίαση των δελτίων της ΝΕΤ στη διάρκεια της θητείας της κυβέρνησης Γ. Παπανδρέου και με δεδομένο ότι η σύγκρουση της περασμένης Τρίτης συνέβη με τον διευθυντή ειδήσεων, Βασίλη Θωμόπουλο που τοποθέτησε το ΠΑΣΟΚ, κάτι δεν είναι σαφές, αν όχι ακατανόητο. Θυμίζουμε ότι η Φώφη Γεννηματά στήριξε προσωπικά την επιλογή Θωμόπουλου για την ΕΡΤ… Ενώ ο δημοσιογράφος στο παρελθόν ήταν επικεφαλής του γραφείου τύπου του πρώην υπουργού του ΠΑΣΟΚ, Χρήστου Πρωτόπαπα. Ως εκ τούτου μοιάζει παράλογο η ΝΔ ή η ΔΗΜΑΡ (οι άλλοι δύο κυβερνητικοί εταίροι) να «κατηγορούνται» από την παρουσιάστρια ότι επιθυμούν την πολιτική της δίωξη με αφορμή το συγκεκριμένο περιστατικό!

Ανεξάρτητα όμως από αυτό, είναι γεγονός ότι τέτοιου τύπου επεισόδια και συγκρούσεις συμβαίνουν συχνά κατά τη διάρκεια της εξέλιξης ενός δελτίου ειδήσεων, σε ένα πλαίσιο όμως που δεν υπερβαίνει τα όρια και δεν προσβάλει ή θίγει την προσωπικότητα των άλλων. Και από αυτό τον κανόνα δεν εξαιρείται κανείς, ούτε η Έλλη Στάη, παρά το εκρηκτικό της ταπεραμέντο! Δεδομένου ότι το τελευταίο – κατά κοινή ομολογία, την έχει οδηγήσει σε δυναμικά και θορυβώδη επαγγελματικά «διαζύγια»!

Θυμίζουμε την περίοδο του ΑΝΤ1 και τη σύγκρουση της με τον διευθυντή ειδήσεων, Γιάννη Μιχελάκη και τον Νίκο Ευαγγελάτο, αλλά και το «διαζύγιο» με τον Alpha. Μάλιστα τότε στο κανάλι της Κάντζας πάλι με διευθυντή ειδήσεων τον Βασίλη Θωμόπουλο και σχολιαστή στα παράθυρα του δελτίου τον αείμνηστο Νίκο Κακαουνάκη (που ήταν γνωστές οι πολιτικές του πεποιθήσεις), η δημοσιογράφος είχε «καταγγείλει» ότι λόγω της Μάρας Ζαχαρέα (που επίσης συμμετείχε στο δελτίο) υπήρχε απόκλιση προς τα δεξιά, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι δεν «Θα γίνω γαλάζια στρουμφίτα»! Τώρα βέβαια πώς γίνεται με Θωμόπουλο και Κακαουνάκη το δελτίο να μπατάρει δεξιά, αυτό είναι άλλου παπά ευαγγέλιο! Τέλος, εκρηκτικό, αλλά λιγότερο θορυβώδες ήταν και το σύντομο πέρασμα της Έλλης Στάη από το δελτίο ειδήσεων του Mega. Θυμίζουμε ότι στο παρασκήνιο η σχέση της με την παρουσιάστρια του δελτίου, Όλγα Τρέμη είχε δοκιμαστεί σοβαρά, αγγίζοντας προσωπικά θέματα που λίγο έλλειψε να δουν το φως της δημοσιότητας, ενώ οι σχολιαστές, Γιάννης Πρετεντέρης και Παύλος Τσίμας φέρεται να δήλωναν στο περιβάλλον τους ανακουφισμένοι με την αποχώρησή της!
enimerosi24.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: