28.10.12

Στο Μαξίμου και σήμερα οι υπουργοί ...

Νέα σύσκεψη με το οικονομικό επιτελείο και παράγοντες από τα υπουργεία που καλούνται να έχουν κλείσει όλες τις εκκρεμότητες πριν την τηλεδιάσκεψη των «17» και την ... κατάθεση του προϋπολογισμού την Τετάρτη στη βουλή, συγκαλεί στο Μέγαρο Μαξίμου σήμερα το απόγευμα ο πρωθυπουργός.

Μέχρι χθες πάντως δεν υπήρχε καμία πρόοδος στις συζητήσεις για τα εργασιακά αφού η Δημοκρατική Αριστερά επιμένει να ζητά από την τρόικα να κάνει πίσω ενώ το Μαξίμου δεν έχει αλλάξει άποψη για το ένα νομοσχέδιο το οποίο θα περιλαμβάνει δημοσιονομικά, εργασιακά και διαρθρωτικά.

Ο κ. Σαμαράς πάντως έχει ήδη ξεκαθαρίσει ότι θα προχωρήσει ακόμη και χωρίς τον Φώτη Κουβέλη στην ψήφιση των μέτρων αφού πλέον η εκταμίευση της δόσης εξελίχθηκε σε ένα θρίλερ με τις ημερομηνίες και τις προθεσμίες.

Μάλιστα χθες ο Αντώνης Σαμαράς χρησιμοποίησε σκληρή γλώσσα στο υπουργικό συμβούλιο και ζήτησε από τους υπουργούς του να καταθέσουν αυστηρά μέχρι το απόγευμα της Δευτέρας τις προτάσεις τους για το πολυνομοσχέδιο.

Ας σημειωθεί ότι ο αρχικός προγραμματισμός της κυβέρνησης ήταν το πολυνομοσχέδιο να κατατεθεί Τρίτη ή Τετάρτη, όμως με δεδομένη την ολιγωρία συγκεκριμένων υπουργείων, δεν έχει ολοκληρωθεί η κατάρτιση του πολυνομοσχεδίου.

Έτσι τώρα η κυβέρνηση προσανατολίζεται στο διάστημα μεταξύ 5 και 9 Νοεμβρίου και όπως τόνισε ο πρωθυπουργός το χρονοδιάγραμμα πλέον είναι αυστηρότατο.

Όπως και να έχει, την προσεχή Τετάρτη 31 Οκτωβρίου θα κατατεθεί στη Βουλή ο προϋπολογισμός για να ψηφιστεί το βράδυ της 11ης Νοεμβρίου ώστε η κυβέρνηση να μπορέσει να παρουσιάσει στο Eurogroup κάτι δεδομένο και ψηφισμένο από τις υποχρεώσεις για τις οποίες έχει δεσμευτεί η χώρα.

Από την πλευρά του ο κ. Στουρνάρας εξερχόμενος χθες από το Μέγαρο Μαξίμου δήλωσε ότι «η απόφαση της κυβέρνησης είναι να έρθουν όλα τα μέτρα σε ένα νομοσχέδιο», ερωτώμενος από τους δημοσιογράφους για την επιμονή της Δημοκρατικής Αριστεράς να κατατεθούν δύο διαφορετικές προτάσεις νόμου.

Ο Γιάννης Στουρνάρας έθεσε ως προτεραιότητα την ετοιμότητα της Ελλάδας για την τηλεδιάσκεψη του Eurogroup την Τετάρτη, ώστε να μην υπάρχουν εκκρεμότητες, που, με τη σειρά τους, θα οδηγήσουν σε καθυστερήσεις. Στη συνέχεια, ο υπουργός δήλωσε «αισιόδοξος ότι τα μέτρα θα βρουν στο Κοινοβούλιο τη μέγιστη δυνατή συναίνεση».

Δεν υπάρχουν σχόλια: