23.10.12

Να ενημερώσουν τον κ. Στουρνάρα ότι υπάρχει ήδη κόσμος που πεινάει, λέει ο ΣΥΡΙΖΑ...

Για «απομονωμένη κυβέρνηση, που αποσυντίθεται και το μόνο που φαίνεται να διασφαλίζει είναι η εύνοια των δανειστών και της κ. Μέρκελ» κάνει λόγο ο εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Π. Σκουρλέτης, αναφερόμενος στη... σύσκεψη των πολιτικών αρχηγών και τις δηλώσεις του υπουργού Οικονομικών, Ι. Στουρνάρα για την ανάγκη να εκταμιευθεί η επόμενη δόση του δανείου προς την Ελλάδα.

Kάποιος πρέπει να ενημερώσει τον κ. Στουρνάρα πως ήδη ένα μεγάλο μέρος της κοινωνίας πεινάει, λέει ο κ. Σκουρλέτης και προσθέτει πως η ίδια προοπτική περιμένει πολλούς ακόμη εξαιτίας της μνημονιακής πολιτικής που υλοποιεί.

Συμπληρώνει ότι η ανέχεια, η ανεργία και η διάλυση του κοινωνικού κράτους συνιστούν την αντιπροσωπευτική εικόνα της ελληνικής κοινωνίας, μια εικόνα που θα μεγεθύνεται, εάν ψηφισθεί το νέο πακέτο μέτρων.

Ο ΣΥΡΙΖΑ κατηγορεί την κυβέρνηση ότι χωρίς καμιά διαπραγμάτευση, με ψέματα και υποκρισίες, αποκρύβει πως το σύνολο σχεδόν των 31,5 δισ. ευρώ θα πάει στις τράπεζες και στην εξυπηρέτηση του χρέους.

Αναφερόμενος στις συναντήσεις των τριών πολιτικών αρχηγών, ο Π. Σκουρλέτης τονίζει ότι οι αλλεπάλληλες συσκέψεις τους, όπου δήθεν συζητάνε μέτρα που οι δύο από αυτούς έχουν ψηφίσει στο πρόσφατο παρελθόν, ενώ ο τρίτος έχει δηλώσει κατηγορηματικά ότι θα σεβαστεί τις δεσμεύσεις τους, εντάσσεται στο πλαίσιο ενός επικοινωνιακού σχεδιασμού, για να περιοριστούν οι κυβερνητικοί κλυδωνισμοί και να κατευναστεί η λαϊκή αντίδραση.

Για τον ΣΥΡΙΖΑ, η αποτροπή της ψήφισης των νέων μέτρων και η δημοκρατική ανατροπή της μνημονιακής συγκυβέρνησης αποτελεί όρο για την επιβίωση της ελληνικής κοινωνίας και προϋπόθεση για μια νέα ελπιδοφόρα πορεία της, καταλήγει στη δήλωσή του ο κ. Σκουρλέτης.


in.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: