20.10.12

Λάγκερφελντ: Ο Ολάντ θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους...

Για καταστροφή της γαλλικής οικονομίας κατηγόρησε τον Φρανσουά Ολάντ ο διάσημος σχεδιαστής μόδας Καρλ Λάγκερφελντ σε συνέντευξή του στην ισπανική έκδοση του περιοδικού Marie Claire με αφορμή την ... επιβολή υψηλής φορολογίας στους πλούσιους ενώ δεν δίστασε να τον αποκαλέσει «ηλίθιο».

Ο Λάγκερφελντ συνέκρινε το γάλλο πρόεδρο με τον πρώην πρωθυπουργό της Ισπανίας, τον Σοσιαλιστή Χοσέ Θαπατέρο, λέγοντας χαρακτηριστικά: «Αυτός ο ηλίθιος θα είναι τόσο καταστροφικός όσο υπήρξε και ο Θαπατέρο».

Στη συνέχεια της συνέντευξής του δήλωσε ότι η επιβολή φόρων στους πλούσιους είναι μία καταστροφή και πρόσθεσε πως ο γάλλος πρόεδρος θέλει να τιμωρήσει τους πλούσιους ενώ υποστήριξε ότι κανείς δεν θα θέλει να επενδύσει στη χώρα.

Πέρα από τη μόδα, τα κοσμήματα, τα αρώματα και τα κρασιά, η γαλλική ανταγωνιστικότητα στο διεθνές στερέωμα είναι ανύπαρκτη, σημείωσε ο σχεδιαστής και πρόσθεσε: «Ποιος αγοράζει γαλλικά αυτοκίνητα; Εγώ πάντως όχι».

Η πελατεία του οίκου Channel, στον οποίο ο Λάγκερφελντ είναι διευθυντής δημιουργικού, αποτελείται από τα πιο εύπορα στρώματα του πληθυσμού που πλήττονται από τη νέα φορολογική πολιτική στη Γαλλία.


Δεν υπάρχουν σχόλια: