8.10.12

Ημέρες Κλίντον θα θυμίζει η Αθήνα...

Οι αυριανές συγκεντρώσεις σε Ομόνοια, Σύνταγμα και γερμανική πρεσβεία ανησυχούν την Αστυνομία
Ρεπορτάζ: Στέλιος Βραδέλης
Ημέρες του 1999, όταν είχε επισκεφθεί την Αθήνα ο τότε αμερικανός πρόεδρος Μπιλ Κλίντον, θα ζήσει αύριο η πρωτεύουσα καθώς ο σχεδιασμός των αστυνομικών μέτρων έχει ως..
. βασικό πατρόν τα μέτρα που είχαν ληφθεί τότε. Η επίσκεψη της γερμανίδας Καγκελαρίου θα μεταβάλει την πρωτεύουσα σε φρούριο για ένα 24ωρο, με στόχο να μη δημιουργηθεί κανένα περιστατικό έντασης κοντά σε περιοχή όπου θα βρίσκεται η κ. Μέρκελ.

Πονοκέφαλο προκαλούν στην Αστυνομία οι τρεις συγκεντρώσεις που μέχρι τώρα έχουν ανακοινωθεί πως θα πραγματοποιηθούν αύριο στην Πλατεία Ομονοίας, την Πλατεία Συντάγματος και έξω από τη γερμανική πρεσβεία.
Η γερμανίδα Καγκελάριος αναμένεται να αφιχθεί στην Αθήνα γύρω στις 12 το μεσημέρι της Τρίτης. Από το Ελευθέριος Βενιζέλος η αυτοκινητοπομπή που θα τη συνοδεύει αναμένεται να κινηθεί μέσω της Αττικής Οδού και της Περιφερειακής Υμηττού για να φθάσει στο Προεδρικό Μέγαρο. Οπως αναμένεται, για ένα διάστημα αύριο το πρωί η κυκλοφορία στον κλειστό αυτοκινητόδρομο θα είναι προβληματική - δεν είχε γίνει γνωστό αν θα γίνει αποκλεισμός της κυκλοφορίας έως το πέρας της μετακίνησης της κ. Μέρκελ.
Σε κάθε περίπτωση, η παρουσία αστυνομικών δυνάμεων θα είναι αισθητή παντού: περισσότεροι από 6.000 αστυνομικοί θα διατεθούν προκειμένου να αποτραπούν επεισόδια ενώ τα μέτρα προστασίας θα ισχύσουν από σήμερα το βράδυ. Διμοιρίες των ΜΑΤ θα βρίσκονται κοντά στη Βουλή, το Προεδρικό Μέγαρο και το Μέγαρο Μαξίμου. Ακόμη αυξημένα μέτρα ασφαλείας θα ισχύσουν και για τη γερμανική πρεσβεία στην οδό Καραολή και Δημητρίου στο Κολωνάκι, το Ινστιτούτο Γκαίτε και σε γραφεία και αντιπροσωπείες σημαντικών γερμανικών εταιρειών που η Αστυνομία εκτιμά πως μπορεί να γίνουν στόχοι θερμοκέφαλων.
Η ΕΛ.ΑΣ. θα ακολουθήσει την πρακτική των προληπτικών προσαγωγών. Ατομα που θα θεωρηθούν πως κινούνται ύποπτα ή κουβαλούν σακίδια θα ελέγχονται από τις αστυνομικές δυνάμεις. Αύριο αναμένεται να τοποθετηθούν και κάγκελα στο πλακόστρωτο που οδηγεί στο Μνημείο του Αγνωστου Στρατιώτη...
ΝΕΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: