11.10.12

Βαριές κατηγορίες κατά τριών οπαδών της Νίκης Βόλου...

www.magnesianews.gr
Αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες βρίσκονται τρεις οπαδοί της Νίκης, που χθες το βράδυ επιτέθηκαν, φορώντας κράνη και κουκούλες, κατά των γραφείων των Austrian Boys, τραυματίζοντας ελαφρά τρία άτομα.
Παράλληλα ελεύθεροι αφέθηκαν δύο ανήλικοι, αφού...
παραπέμφθηκαν σε τακτική δικάσιμο. Η Αστυνομία, που συνεχίζει την έρευνα, συνέλαβε αργά σήμερα το πρωί, έναν 18χρονο και έναν 21χρονο, ενώ αναζητά άλλα δύο άτομα που έλαβαν μέρος στο επεισόδιο χθες τη νύχτα.

Οι τρεις από τους δράστες ηλικίας 18, 21 και 52 χρονών, οδηγήθηκαν σήμερα στο Αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου και μετά από αίτημα των συνηγόρων τους (προκειμένου να μελετήσουν τη δικογραφία), ζήτησαν και πήραν αναβολή, προκειμένου να δικαστούν αύριο Παρασκευή στη 1.30 το μεσημέρι.
Ωστόσο, οι κατηγορίες που αντιμετωπίζουν οι τρεις ενήλικες είναι βαριές, ενώ το χαρακτηριστικό του αθλητικού νόμου, του 1999, είναι ότι δεν δίνει το δικαίωμα αναστολής, στην επιβολή των ποινών.

Οι 18χρονος και 21χρονος ενήλικες, αντιμετωπίζουν τις κατηγορίες της απρόκλητης φθοράς από κοινού, απλής σωματικές βλάβης με πρόθεση, απρόκλητης επικίνδυνης σωματικής βλάβης από κοινού και κατά συρροή και με καλυμμένα πρόσωπα, με αφορμή αθλητική εκδήλωση, αλλά και για κατοχή και χρήση αντικειμένων που μπορούν να προκαλέσουν σωματική βλάβη, κατηγορίες που είναι κακουργηματικού χαρακτήρα.

Τέλος, ο 52χρονος κατηγορείται για απλή συνέργεια, υπό τη μορφή της ψυχικής συνδρομής.
Σημειώνεται ότι η Αστυνομία συνεχίζει την έρευνα για τα επεισόδια, που έγιναν στις 10.30 χθες τη νύχτα, όταν περίπου 20 οπαδοί της Νίκης, φορώντας κράνη και κουκούλες και κρατώντας ξύλα, τσιμεντόλιθα, σουγιάδες και αυτοσχέδια μαχαίρια (σύμφωνα με το κατηγορητήριο), επιτέθηκαν στα γραφεία των Austrian Boys, στη Ν. Δημητριάδα και επιτέθηκαν σε λιγότερους από 10 οπαδούς του Ολυμπιακού που καθόταν στα γραφεία και έβλεπαν τηλεόραση, με αποτέλεσμα να τραυματίσουν τρεις από αυτούς. Όπως αναφέρουν πληροφορίες, ήδη έχουν γίνει πάνω από 10 προσαγωγές, προκειμένου να εντοπιστούν και οι υπόλοιποι πρωταγωνιστές των επεισοδίων.

Η πλευρά φιλάθλων της Νίκης

Σύμφωνα με πληροφορίες, προηγήθηκε ένα άλλο επεισόδιο, όταν οπαδοί του Ολυμπιακού Βόλου, φέρονται να επιτέθηκαν σε δρόμο της Ν. Ιωνίας (μετά τον χθεσινό αγώνα της Νίκης), κατά νεαρού φιλάθλου της Νίκης, που κρατούσε ένα πανό.
Όπως υποστηρίζουν νικιώτες οπαδοί, ο γιός του αποθανόντος Κώστα Τσιαμήτα, πήγε στον Ο.Φ. Νίκης και κατήγγειλε την επίθεση εναντίον του. Το γεγονός έγινε γνωστό σε νεαρούς οπαδούς, οι οποίοι αποφάσισαν εκστρατεία για να ... τιμωρήσουν τους οπαδούς του Ολυμπιακού.

Ανακοίνωση της ΠΑΕ Ολυμπιακός

Σε ανακοίνωσή της η ΠΑΕ Ολυμπιακός Βόλου επισημαίνει ότι αισθάνεται την ανάγκη να εκφράσει τον έντονο προβληματισμό της, τον αποτροπιασμό της και να καταδικάσει απερίφραστα τη λυσσαλέα επίθεση που δέχτηκαν φίλαθλοι του Ολυμπιακού Βόλου στα γραφεία των Austrian Boys στη Νέα Δημητριάδα, με αποτέλεσμα να προκληθούν υλικές ζημιές και κυρίως τραυματισμοί αθώων ανθρώπων, ενώ πιστεύει ότι από τύχη σήμερα δεν θρηνούμε θύματα.

«Η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ καταδικάζει όλα τα φαινόμενα βίας και καλεί τους υγιώς σκεπτόμενους φιλάθλους των ομάδων που δραστηριοποιούνται στο Βόλο και στη Μαγνησία, οργανωμένων και μη, να καταδικάσουν με τη σειρά τους τα χθεσινά επεισόδια, να απέχουν από τέτοιες συμπεριφορές και κυρίως να απομονώσουν όλους όσους αρνούνται να καταλάβουν ότι με τέτοια επεισόδια, σύντομα θα φτάσει και η στιγμή να θρηνήσουμε θύματα», αναφέρεται στην ανακοίνωση.
Τέλος, η ΠΑΕ ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΒΟΛΟΥ τονίζει ότι πιστεύει απόλυτα ότι η Ελληνική Αστυνομία και η Ελληνική Δικαιοσύνη θα φροντίσουν για την παραδειγματική τιμωρία των υπευθύνων.

Καταδικάζει η ΠΑΕ Νίκη

«Η ΠΑΕ Νίκη Βόλου καταδικάζει με τον πλέον απόλυτο και κατηγορηματικό τρόπο κάθε μορφή βίας και επεισοδίων. Εχει ξεκαθαρίσει άλλωστε από την πρώτη στιγμή ότι είναι αντίθετη σε τέτοιου είδους πράξεις, εντός ή εκτός γηπέδου.

Οι φίλαθλοι μας, που ήρθαν χθες στο Πανθεσσαλικό Στάδιο, ήρθαν για να χειροκροτήσουν και να απολαύσουν την ομάδα μας, χωρίς καμία πρόθεση να δημιουργήσουν επεισόδια και να προκαλέσουν βία, κάτι που διαφάνηκε ξεκάθαρα και κατά τη διάρκεια του αγώνα, τον οποίο και παρακολούθησαν και οπαδοί της αντίπαλης ομάδας. Εμείς αυτούς θέλουμε στο γήπεδο. Τους υγιείς φιλάθλους που έρχονται γιατί αγαπούν το ποδόσφαιρο και την ομάδα τους.

Τα επεισόδια και η βία δεν ταιριάζουν με τη φιλοσοφία, την κουλτούρα και τα κοινωνικά μηνύματα που προσπαθεί να περάσει η ΠΑΕ Νίκη Βόλου. Οσοι προκαλούν επεισόδια δεν αγαπούν την ομάδα, επομένως δεν είναι και φίλαθλοι της.

Αν αποδειχθεί ότι αυτοί που προκάλεσαν τα επεισόδια έχουν σχέση με την ομάδα μας, τότε οι πόρτες του γηπέδου θα είναι κλειστές γι’ αυτούς».

Δεν υπάρχουν σχόλια: