2.10.12

Διαρροές...

Σε επιχείρηση αποτροπής διαρροών επιδίδονται στη ΝΔ, εν όψει της κρίσιμης ψηφοφορίας στη Βουλή για το νέο πακέτο μέτρων. Οι προσπάθειες που έγιναν να εξηγηθεί η αναγκαιότητα των νέων μέτρων στα κομματικά στελέχη κι από τα κομματικά στελέχη στη βάση του κόμματος, τώρα περνούν στους... βουλευτές.

Στη ΝΔ σε καμιά περίπτωση δε θέλουν να επαναληφθούν φαινόμενα όπως του προηγούμενου Φεβρουαρίου με τους 22 διαφωνούντες στην ψήφιση του δεύτερου μνημονίου και όσα ακολούθησαν με τις διαγραφές.

Γι' αυτό το λόγο δημιουργήθηκε «ομάδα κρούσης» αποτελούμενη από έξι στελέχη κοντά στον πρωθυπουργό, που θα αναλάβουν να πείσουν όλους τους βουλευτές του κόμματος να υπερψηφίσουν το νέο πακέτο. Επιχείρημα: η ανάγκη να σωθεί η χώρα.

Παρότι γκρίνιες υπάρχουν, οι κ. Σοφία Βούλτεψη, Μάκης Βορίδης, Θανάσης Μπούρας, Μανόλης Κεφαλογιάννης, Κώστας Μπούρας και Δημήτρης Σταμάτης, έχουν πάρει ήδη «φύλλο πορείας» και προσεγγίζουν έναν έναν τους βουλευτές και ειδικά εκείνους που έχουν εμφανές συνειδησιακό πρόβλημα σε ορισμένα μέτρα ή ακόμη και πρόβλημα απέναντι στην εκλογική τους «πελατεία».

Πάντως, η ομάδα των έξι δηλώνει πως ο στόχος είναι να μην υπάρξει ούτε μια αρνητική ψήφος από τη ΝΔ, καθώς θεωρούν ότι διαρροές θα υπάρξουν από τα άλλα δυο κόμματα της συγκυβέρνησης (ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ). Και οι βουλευτές όμως του κόμματος έχουν χαμηλώσει πολύ τους τόνους της κριτικής την τελευταία εβδομάδα και όσο πλησιάζει η κρίσιμη ώρα της ψηφοφορίας αναμένεται να τηρηθεί σιγή... ασυρμάτου.

πηγη voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: