10.10.12

Τι έγραψε ο ξένος Τύπος για την επίσκεψη Μέρκελ ...

Ερμηνεύουν την επίσκεψη ως «συμβολική στήριξη της Ελλάδας και της κυβέρνησης»...
Μεγάλη δημοσιότητα έδωσαν τα αυστραλιανά μέσα ενημέρωσης στην επίσκεψη της Γερμανίδας καγκελαρίου, Angela Merkel στην Αθήνα. Όλα ερμηνεύουν την επίσκεψη ως «συμβολική στήριξη της Ελλάδας και της κυβέρνησης».

Η...
εφημερίδα The Australian γράφει πως «παρά την οργή των Ελλήνων και τις διαμαρτυρίες δεκάδων χιλιάδων εναντίον της, (σ.σ. Merkel) πήγε στην Αθήνα για να στηρίξει την ελληνική κυβέρνηση και την ελληνική προοπτική στην ευρωζώνη.

«Η κ. Merkel», σημειώνει η ίδια εφημερίδα, «ξεκαθάρισε όμως πως τα μέτρα, όσο επώδυνα και αν είναι θα πρέπει να εφαρμοστούν γιατί σε διαφορετική περίπτωση η κατάσταση θα επιδεινωθεί».
Το κρατικό κανάλι του ABC εστιάζει την προσοχή του και στις μαζικές διαμαρτυρίες υπογραμμίζοντας πως «οι Έλληνες υποδέχθηκαν τη Merkel με σβάστικες».

Επίσης, φιλοξενεί δηλώσεις του Νίκολας Μπλομ, κορυφαίου στελέχους της γερμανικής εφημερίδας Bild που λέει ότι «οι Έλληνες είναι οργισμένοι αλλά και οι Γερμανοί χάνουν την υπομονή τους και αμφισβητούν αν οι Έλληνες τα καταφέρουν».

Η εφημερίδα The Age καλύπτει την επίσκεψη της Μέρκελ αλλά στηρίζεται ιδιαίτερα στην «λίστα Lagarde» λέγοντας πως απειλεί να αποσταθεροποιήσει την κυβέρνηση και περιγράφει αναλυτικά το πρόβλημα της φοροδιαφυγής που συμβάλλει στην παράλυση της χώρας...
parapolitika.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: