10.10.12

Η πολιτική ανήκει στους μέτριους,στο λαό ή σε όσους δεν οφείλουμε τελικά τίποτα;...


Στην πολιτική, διαδέχεται κανείς ηλίθιους και αντικαθίσταται από ανίκανους...
Το είχε πει Ζωρζ Κλεμανσώ, 1841-1929, Γάλλος Πρωθυπουργός.
ΜΕ την κα Μέρκελ δεν έχουμε τίποτα, οπότε την τιμούμε ως αρχηγός Κράτους. Έχουμε όμως με τις πολιτικές που εφαρμόζονται.
 Στο...
εορταστικό κλίμα του Μαξίμου ενώ την ίδια ώρα δακρυγόνα, συλλήψεις, μέτρα αντιδημοκρατικά εξελίσσονται στην υποτιθέμενη Δημοκρατία που γέννησαν οι πρωταγωνιστές της και απελευθέρωσαν όπως τυχαίνει οι πρόγονοί μου οι Ντρέδες..
Το πολιτικό σύστημα παρά τις προσπάθειες του συμπατριώτη μας Πρωθυπουργού δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κοινωνικής κραυγής και αδικίας, όσο φιλότιμες προθέσεις και αν υπάρχουν. Διότι γνωρίζουν ότι το μέλλον της χώρας αλλά και της Ευρώπης το απεργάζονταν κύκλοι σε κλειστά δωμάτια με ενέχυρο τα οικονομικά συμφέροντα και τον ενταφιασμό κρατών όπως συμβαίνει στον ευρωπαικό Νότο.


Διαβάζω σήμερα στην Wall street Journal ότι "Οι πιστωτές της Ελλάδας εξακολουθούν να μην «τα βρίσκουν» σε ότι αφορά τον χειρισμό της κρίσης χρέους της χώρας, με το ΔΝΤ να απειλεί να σταματήσει την χρηματοδότησή του αν η ευρωζώνη δεν δεχθεί μια αναδιάρθρωση χρέους ύψους δεκάδων δισεκατομμυρίων ευρώ, προκειμένου να...υποχωρήσει το ελληνικό χρέος σε βιώσιμα επίπεδα, γράφει η Wall Street Journal, επικαλούμενη πηγές που έχουν άμεση γνώση του θέματος. Η Ελλάδα αναμένεται και πάλι να βρίσκεται μεταξύ των κορυφαίων ζητημάτων που θα συζητηθούν στην ετήσια φθινοπωρινή διάσκεψη του ΔΝΤ στο Τόκιο, την ώρα που η Αθήνα «ξεμένει» από ρευστό και οι κυβερνήσεις της ευρωζώνης φοβούνται τις πολιτικές επιπτώσεις που θα είχε η διαγραφή ελληνικού χρέους έως 50 δισ. ευρώ." καταλήγει το ρεπορτάζ.
Επομένως η κατάσταση έχει ξεφύγει και δεν συμμαζεύεται. Διότι κούρεμα του χρέους και μάλιστα ηχηρό πρέπει να γίνει. Ωστόσο επειδή μου έμεινε αναπάντητο το ερώτημα που θα έκανε ένας λογικός δημοσιογράφος απέναντι στους πολιτικούς των 2 χωρών δεν έγινε. Ζήτησα να το υποβάλλουν συνάδελφοι από το εξωτερικό. Είναι απλό: o πρώην Καγκελάριος Γερμανίας κ. Χέλμου Κόλ είχε πει πρόσφατα ότι για τη διάσωση της Ελλάδος δεν πήραν ούτε ένα ευρώ από τους Γερμανούς φορολογούμενους. Οπότε σε ποιους και γιατί χρωστάμε; Γιατί μόνο εμείς οφείλουμε και όχι οι άλλοι σε εμάς;
ΓΕΩΡΓΙΑ ΑΣΗΜΑΚΟΠΟΥΛΟΥ
από το www.kyparissianews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: