12.10.12

Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας


«Η Χρυσή Αυγή έχει ξεπεράσει τα όρια της δημοκρατικής νομιμότητας» δηλώνει σε ανακοίνωσή της η εκπρόσωπος Τύπου του ΠΑΣΟΚ Φώφη Γεννηματά .

Η κ. Γεννηματά κατηγορεί τη Χρυσή Αυγή ότι... εκμεταλλευόμενη τις δυσκολίες των πολιτών λόγω κρίσης, προχωρεί σε «ναζιστικές παρεμβάσεις» και « αντιδημοκρατικές ενέργειες». Προειδοποιεί επίσης όποιον στηρίζει για ψηφοθηρικούς λόγους αυτές τις πρακτικές που οδηγούν « στον εκφασισμό της κοινωνίας», να γνωρίζει ότι θα πέσει και αυτός κάποια στιγμή θύμα τους.

« Απέναντι στα φασιστικά τάγματα εφόδου, όλες οι δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις καλούμαστε να αντιπαραθέσουμε τη δύναμη της πολιτικής ηθικής, τη δύναμη της ελευθερίας του λόγου, τη δύναμη του σεβασμού της διαφωνίας και της διαφορετικότητας, τη δύναμη του σεβασμού της ανθρώπινης ζωής» σημειώνει η κ. Γεννηματά, ώστε να μην μετατραπεί το Κοινοβούλιο, όπως επισημαίνει σε «αρένα» τους.

Καλεί τέλος όλες τις δημοκρατικές πολιτικές δυνάμεις να δημιουργήσουν ένα μέτωπο για την υπεράσπιση των δημοκρατικών θεσμών και την προάσπιση της δημοκρατίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: