29.10.12

Δένδιας: Δεν βασανίστηκαν οι συλληφθέντες...



Μόνο ξύλο έφαγαν!...
Εν μέρει αληθείς θεωρεί ο Ν. Δένδιας τις καταγγελίες για βασανισμούς στη ΓΑΔΑ. Όπως είπε, οι συλληφθέντες δεν είχαν "καψίματα" αλλά μώλωπες από αντίσταση κατά της Αρχής και συμπλοκές με χρυσαυγίτες!

Αναλυτικά στη ... συνέντευξή Τύπου που παράχώρησε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης δήλωσε, πως "από τις ιατροδικαστικές εκθέσεις δεν προκύπτει πως βασανίστηκαν με ηλεκτροσόκ και καψίματα από τσιγάρο", αλλά επιβεβαίωσε τους μώλωπες υποστηρίζοντας πως προέκυψαν από την αντίσταση που προέβαλαν κατά της Αρχής και τις συγκρούσεις που προηγήθηκαν με την Χρυσή Αυγή.

Όπως χαρακτηριστικά δήλωσε, "τμήμα των καταγγελιών είναι απολύτων ψευδείς".

Δεν ελέγχω τα πολιτικά φρονήματα των Αστυνομικών

Ο κ. Δένδιας παραδέχτηκε εμμέσως πλην σαφώς την αποδοχή της Χρυσής Αυγής από αστυνομικούς της ΕΛ.ΑΣ, λέγοντας ωστοσο πως "δεν νομιμοποιούμαι να ασκώ κριτική στα πολιτικά φρονήματα των αστυνομικών" και συμπλήρωσε οτι "είμαι απόλυτος στο ότι περιμένω από τα στελέχη, να κάνουν στο ακέραιο το καθήκον τους. Σε οποιαδήποτε παρέκκλιση θα αποτάσσονται από το Σώμα.

Στους "αδιάφθορους" υποθέσεις για καταγγελίες κατά αστυνομικών

Σύμφωνα με τον υπουργό, υπεγράφη διαταγή από τον αρχηγό της ΕΛ.ΑΣ με την οποία ανατίθεται στις Εσωτερικές Υποθέσεις να επιλαμβάνονται τις καταγγελίες σε βάρος αστυνομικών, ενώ παράλληλα γνωστοποίησε πως έχει αποστείλει στο Συμβούλιο της Επικρατείας το Προεδρικό Διάταγμα με το οποίο προβλέπεται η σύσταση Τμημάτων για την αντιμετώπιση της ρατσιστικής βίας στις υποδιευθύνσεις κρατικής Ασφάλειας σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη. Ως αποστολή θα έχουν την πρόληψη και την δίωξη αδικημάτων σε βάρος προσώπου ή ομάδας προσώπων αποκλειστικά λόγω της φυλετικής ή εθνικής τους ταυτότητας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: