5.10.12

«Δήλωση μετανοίας» από τον Ρόμνεϊ για τους Αμερικανούς ψηφοφόρους-θύματα...

Μετά τη νίκη στο ντιμπέιτ...
Την πιο καταστροφική στιγμή της προεκλογικής εκστρατείας του επιχείρησε να «μαζέψει» ο Μιτ Ρόμνεϊ, χαρακτηρίζοντας «εντελώς λανθασμένο» το επίμαχο σχόλιο με το οποίο κατάφερε να προσβάλλει το μισό εκλογικό σώμα στις ΗΠΑ, λέγοντας ότι το 47% των Αμερικανών που...
συντάσσονται με τον Ομπάμα είναι εξαρτημένοι από επιδόματα και έχουν νοοτροπία θύματος. Η «δήλωση μετανοίας» ήλθε σε συνέντευξη στο Fox News, μετά την κατά κοινή ομολογία δυναμική εμφάνισή του στο πρώτο ντιμπέιτ με τον Μπαράκ Ομπάμα.

Το επίμαχο σχόλιο είχε καταγραφεί εν αγνοία του Μιτ Ρόμνεϊ στη διάρκεια συγκέντρωσης δωρητών της εκστρατείας του τον περασμένο Μάιο, και όταν το σχετικό βίντεο με την αποστροφή του λόγου του ήλθε στη δημοσιότητα ξέσπασε σάλος.

Αφότου προβλήθηκε το βίντεο-«φωτιά» από το δικτυακό τόπο Mother Jones, ο Ρεπουμπλικανός υποψήφιος για την αμερικανική προεδρία περιορίστηκε να δηλώσει ότι οι δηλώσεις του αποδόθηκαν «άκομψα», αλλά δεν τις αναίρεσε εξηγώντας πως μιλούσε για εκλογική αριθμητική.

Τώρα, μιλώντας στο Fox News, αναγνώρισε πως η δήλωση ήταν «εντελώς εσφαλμένη».

«Σε μια εκστρατεία με εκατοντάδες, ακόμη και χιλιάδες ομιλίες και συνεντεύξεις, εδώ κι εκεί θα πεις κάτι που δεν θα βγει σωστά. Στην προκειμένη περίπτωση, είπα κάτι εντελώς λάθος» είπε ο Ρόμνεϊ και τόνισε ότι είναι δεσμευμένος «να βοηθήσει το 100%» των ψηφοφόρων.

Ο Ρόμνεϊ είχε δηλώσει συγκεκριμένα πως «το 47% [των Αμερικανών] θα ψηφίσουν τον πρόεδρο ό,τι κι αν συμβεί. Υπάρχουν 47% των ανθρώπων οι οποίοι είναι μαζί του, που εξαρτώνται από την κυβέρνηση, που πιστεύουν ότι είναι θύματα, που πιστεύουν ότι η κυβέρνηση οφείλει να ασχοληθεί μαζί τους [...] Είναι άνθρωποι που δεν πληρώνουν φόρους».

Ο Αμερικανός Μπαράκ Ομπάμα προκάλεσε έκπληξη όταν δεν ανέφερε το συγκεκριμένο σχόλιο στην τηλεοπτική αναμέτρηση της Τετάρτης με τον Μιτ Ρόμνεϊ.

Αφότου οι περισσότεροι αναλυτές συμφώνησαν πως ο Ρόμνεϊ ήταν ο νικητής του ντιμπέιτ, ο Ομπάμα πέρασε στην αντεπίθεση κατηγορώντας τον Ρεπουμπλικανό υποψήφιο ότι επιχείρησε να παραπλανήσει τους ψηφοφόρους στην τηλεοπτική αναμέτρηση συγκαλύπτοντας τις πραγματικές προτάσεις του για την οικονομία και τη φορολογία.

Οι αντιπρόεδροι Τζο Μπάιντεν και Πολ Ράιαν παίρνουν τη σκυτάλη των τηλεοπτικών αναμετρήσεων στις 11 Οκτωβρίου στο Ντένβιλ του Κεντάκι, ενώ η δεύτερη τηλεμαχία Ομπάμα-Ρόμνεϊ είναι προγραμματισμένη για τις 16 Οκτωβρίου....

Δεν υπάρχουν σχόλια: