26.10.12

Οι πασόκοι έγιναν… λαϊκά παιδιά και οι «γαλάζιοι» ποιούν την νήσσαν...


Ελλάδα, ένα απέραντο φρενοκομείο. Οι πρώτοι έσονται τελευταίοι και οι έσχατοι γίνονται… ήρωες.
Επίσης, οι προηγούμενοι «προδότες» και ριψάσπιδες ξαφνικά μετατρέπονται σε υπερασπιστές της πατρίδας. Η ...
απόλυτη τρέλα δηλαδή. Και το λέμε αυτό με βάση τις πληροφορίες που έρχονται από τη Βουλή ότι οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχoυν ανέβει στα… κάγκελα διότι υποστηρίζουν ότι παρακάμπτονται από το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Ζητούν από την κυβέρνηση κάθε αποκρατικοποίηση να έρχεται στη Βουλή και να ελέγχεται ενώ το υπουργείο Οικονομικών έκανε λίγο πίσω λέγοντας ότι κάθε φορά θα γίνεται ενδελεχής ενημέρωση για ότι πωλείται υποστηρίζοντας ότι σε άλλη περίπτωση θα υπάρχει μεγάλη καθυστέρηση και θα τινάξει το πρόγραμμα στον αέρα.

Σε άλλο θέμα, αυτό του πετρελαίου θέρμανσης και των δικαιούχων επιστροφής φόρου οι πράσινοι βουλευτές βγαίνουν από τα αριστερά και ζητούν ακόμη περισσότερους δικαιούχους με αποτέλεσμα η κυβέρνηση να κάνει πίσω και να λέει ότι θα ξαναδεί το θέμα.

Αυτά είναι μόνο δύο από τα θέματα στα οποία βουλευτές του ΠΑΣΟΚ έχουν προκαλέσει ταραχή και θα μπορούσε κάποιος να παρατηρήσει ότι έχουν δίκιο. Δε μπορεί να είναι για παράδειγμα ανεξέλεγκτο το ΤΑΙΠΕΔ στο θέμα των αποκρατικοποιήσεων. Οι βουλευτές λένε ότι δε μπορεί να έχουν φάει τόσο «ξύλο» και να βλέπουν άλλους να τους παρακάμπτουν πουλώντας ότι θέλουν και όσο θέλουν. Και φέρνουν ως παράδειγμα το IBC στον Λάτση και τη Δωδώνη.

Επίσης, δίκιο έχουν για το πετρέλαιο θέρμανσης που θα κάψει πολύ κόσμο φέτος ενώ δε θα έχει και δημοσιονομικό αποτέλεσμα.

Αλλά πρέπει να παρατηρήσουμε δύο σοβαρά θέματα:

1. Το πρώτο είναι ότι εμφανίζονται οι βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, οι ίδιοι που ψήφισαν μνημόνια και μεσοπρόθεσμα, που έφεραν τη χώρα στο χείλος του γκρεμού και που στήριζαν μέχρι τέλους τον Παπανδρέου, να είναι τώρα οι υπερασπιστές της διαφάνειας και του φτωχού λαού. Μα είναι δυνατόν οι πασόκοι βουλευτές αντί να λογοδοτούν για τις επιλογές 2,5 ετών να γίνονται τιμητές και υπερασπιστές του δικαίου; Ποιοι μιλάνε δηλαδή. Αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν να υπογράψουν τα Μνημόνια που προβλέπουν μαζικό ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας; Τώρα κόπτονται πώς θα γίνουν οι αποκρατικοποιήσεις. Ή μήπως αυτοί δεν είναι που αποφάσισαν πέρυσι την εξίσωση του πετρελαίου θέρμανσης η οποία ισχύει από σήμερα; Τώρα έγιναν τα «λαϊκά» παιδιά; Σε λίγο θα γίνουν ακόμη πιο αριστεροί από την Παπαρήγα και τον Τσίπρα.

2. Το δεύτερο είναι ότι η ΝΔ εμφανίζει σημάδια έντονης κυβερνησιμότητας. Οι ίδιοι οι βουλευτές και υπουργοί της ΝΔ δεν ήταν αυτοί που πριν τις εκλογές του Ιουνίου εξαπέλυαν σφοδρές επιθέσεις κατά των προηγούμενων κυβερνήσεων για μέτρα που ήταν αντιλαϊκά αλλά και αδιαφανή; Τώρα λοιπόν που εξαφανίστηκαν αυτές οι ψυχές; Γιατί δε βγαίνουν να μιλήσουν για τις αδικίες και αντίθετα είτε σιωπούν ένοχα είτε έχουν γίνει διαπρύσιοι υποστηρικτές των πολιτικών του Μνημονίου;

Πώς λοιπόν οι «τελειωμένοι» πασόκοι άλλαξαν δέρμα και έγιναν αντιμνημονιακοί των Μνημονίων που οι ίδιοι ψήφισαν ενώ πολλοί Νεοδημοκράτες βουλευτές από σφόδρα αντιμνημονιακοί τώρα κάνουν την πάπια; Έτσι πιστεύουν ότι θα κερδίσουν τον κόσμο και θα αναστηλώσουν το γκρεμισμένο πολιτικό οικοδόμημα; Είναι μακριά νυχτωμένοι όλοι τους. Η πολιτική υποκρισία δεν περνάει πια. Και κάτι άλλο: Η αγνωμοσύνη είναι ο χειρότερος φίλος κάποιων που έγιναν ισχυροί και τώρα κοιτάζουν αφ’ υψηλού. Και είναι δυστυχώς πολλοί αυτοί που ξεχνούν ποιοι ήταν, ποιοι έγιναν και που θα πάνε...
http://www.antinews.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: