11.10.12

Υπό αμφισβήτηση η γνησιότητα της "λίστας Λαγκάρντ"...



Δίνει εξηγήσεις ο Βενιζέλος...
Έρευνα για την εγκυρότητα της λίστας Λαγκάρντ που έχουν στα χέρια τους οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι βρίσκεται σε εξέλιξη. Με έγγραφο τους οι εισαγγελικές αρχές ζητούν από τον υπουργό Οικονομικών, Γιάννη Στουρνάρα να... αναζητήσει την λίστα Λαγκάρντ από το γαλλικό υπουργείο Οικονομικών, προκειμένου να εξακριβώσουν τη γνησιότητα της λίστας που τους έχει παραδοθεί.

«Επειδή κρίνεται αναγκαίο επί τη βάσει των υφιστάμενων δεδομένων, να βεβαιωθεί το πραγματικό περιεχόμενο του παραδοθέντος από το γαλλικό Υπουργείο Οικονομικών CD, για λόγους πρακτικούς, αλλά και αποφυγής των όσων αρνητικών θα σηματοδοτούσε, για την περίπτωση, η κίνηση της διαδικασίας παροχής δικαστικής συνδρομής, κρίνομεν σκόπιμον να προβεί η Υπηρεσία σας στην επαναζήτηση του συγκεκριμένου CD και παρακαλούμεν, επί του τελευταίου τούτου, να έχομεν σχετική, θετική ή αρνητική, ενημέρωση» αναφέρουν οι εισαγγελικές αρχές στο έγγραφο τους.

Οι εισαγγελείς ζητούν από τον Γιάννη Στουρνάρα να μεριμνήσει, ως αρμόδιος, για την αποστολή της επίμαχης λίστας και αναφέρουν ότι αν δεν κινηθεί εγκαίρως η διαδικασία, έχουν την ευχέρεια να διατυπώσουν επίσημα αίτημα δικαστικής συνδρομής προς τις γαλλικές Αρχές για την διαβίβαση του υλικού με τα 1991 ονόματα Ελλήνων καταθετών σε μία τράπεζα στην Ελβετία.

Με την απόφαση αυτή οι οικονομικοί εισαγγελείς φαίνεται ότι θέλουν να ερευνήσουν εάν τελικά το περιερχόμενο από το «στικάκι» που παρέλαβαν αλλοιώθηκε το διάστημα που περιήλθε σε ελληνικά χέρια.

Ήδη με αίτημά τους οι δυο εισαγγελείς, ζητούν από τον υπουργό οικονομικών να τους αποστείλει και το αρχικό υλικό που παρέλαβε ο κ. Παπακωνσταντίνου καθώς και το έγγραφο του γαλλικού υπουργείου Οικονομικών που το συνόδευε. Ζητούν επίσης και τον αριθμό πρωτοκόλλου του υπουργείου Οικονομικών που δόθηκε κατά την παραλαβή του υλικού, ως εισερχόμενο έγγραφο.

Σήμερα δίνει εξηγήσεις ο Ευ. Βενιζέλος

Κατάθεση ενώπιον της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής για την επίμαχη λίστα αναμένεται να δώσει στη 13:30 ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Βαγγέλης Βενιζέλος. Στη συνέχεια έχει προγραμματιστεί να καταθέσει στις 16:00 και ο πρώην υπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης.

Ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου που απουσιάζει στο εξωτερικό αναμένεται να καταθέσει εντός της επόμενης εβδομάδας για το θέμα, ενώ ο Γιάννης Στουρνάρας αναμένεται να περάσει την πόρτα της Επιτροπής πιθανότατα την Παρασκευή ή τη Δευτέρα.
real.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: