3.10.12

Έτοιμος να λειτουργήσει ο τηλεοπτικός σταθμός της Εκκλησίας...

Έτοιμη να λειτουργήσει τον δικό της τηλεοπτικό σταθμό είναι η Εκκλησία της Ελλάδος, δίνοντας σάρκα και οστά σε ένα σχέδιο του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Χριστόδουλου. Όπως ανακοινώθηκε από τον εκπρόσωπο Τύπου της Ιεραρχίας, Μητροπολίτη Φθιώτιδος Νικόλαο, η Εκκλησία της Ελλάδος φαίνεται πως...
βρίσκεται πλέον πολύ κοντά στην απόκτηση σταθερής τηλεοπτικής παρουσίας, με συμφωνία που είναι έτοιμη να «κλείσει», με τον διαδικτυακό τηλεοπτικό σταθμό 4Ε.

Όπως διευκρινίστηκε από τον κ. Νικόλαο, δεν πρόκειται για εξαγορά του σταθμού από την Εκκλησία, αλλά για συνεργασία και χρήση τηλεοπτικού χρόνου. Το θέμα θα συζητηθεί εκτενώς κατά τη διάρκεια της αυριανής συνεδρίασης της Ιεραρχίας, οπότε και θα ληφθούν οι σχετικές αποφάσεις.

Το θέμα εκσυγχρονισμού των εκκλησιαστικών Μέσων Επικοινωνίας έθεσε κατά τη δεύτερη ημέρα των εργασιών της Ιεραρχίας, ο Μητροπολίτης Ελασσώνος κ. Βασίλειος: «Τα μέσα επικοινωνίας που διαθέτουμε δεν ανταποκρίνονται εις την εποχή της υψηλής τεχνολογίας, έχουμε μόνον ραδιόφωνο και περιοδικά, ολίγοι δε και διαδίκτυο», παρατήρησε ο κ. Βασίλειος.

Αξίζει να σημειωθεί πως με την εισήγησή του ο πρόεδρος της ΕΚΥΟ, έθεσε επί τάπητος ορισμένα ακόμα σοβαρά ζητήματα, όπως την οικονομική δυσκολία που αντιμετωπίζει πλέον η κεντρική οικονομική υπηρεσία, αφού εδώ και τέσσερα χρόνια η Εθνική Τράπεζα δεν έχει πληρώσει μέρισμα στους μετόχους, ενώ τα εκκλησιαστικά ομόλογα υπέστησαν κι αυτά «κούρεμα» λόγω του μνημονίου. Ο κ. Βασίλειος έθεσε επίσης, θέμα μείωσης των Εκκλησιαστικών Σχολών από τέσσερις σε μία.
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: