12.10.12

Πιο εύκολο να έρχονται γονείς στην Αυστραλία...

Η αυστραλιανή κυβέρνηση ανακοίνωσε αλλαγές στη χορήγηση τουριστικής βίζας σε γονείς Αυστραλών πολιτών και μονίμων κατοίκων της Αυστραλίας για να τους δώσει τη δυνατότητα να επισκέπτονται τις οικογένειές τους.

Όπως δήλωσε στο...
«Νέο Κόσμο» ο ομοσπονδιακός υπουργός Περιφερειακής Ανάπτυξης, Σάιμον Κριν, η κυβέρνηση καταλαβαίνει ότι καθυστερεί σημαντικά η χορήγηση βίζας για γονείς.

«Πολλοί γονείς περιμένουν υπομονετικά να τους χορηγηθεί βίζα για να επισκεφθούν τα παιδιά και τα εγγόνια τους που ζουν στην Αυστραλία» είπε ο κ. Κριν.
Έτσι η κυβέρνηση αποφάσισε να χορηγεί ειδική τουριστική βίζα για γονείς που έχουν κάνει αίτηση για γονική βίζα. Η βίζα αυτή θα ισχύει για πέντε χρόνια και ο κάτοχός της θα μπορεί να παραμένει για δώδεκα συνεχείς μήνες στην Αυστραλία.

Παράλληλα, η κυβέρνηση θα εξετάσει και το ενδεχόμενο να χορηγεί βίζα διαρκείας τριών ετών με τη δυνατότητα δωδεκάμηνης συνεχόμενης παραμονής στην χώρα σε άτομα που δεν έχουν κάνει αίτηση για γονική βίζα.

Οι νέες αλλαγές, που ενδεχομένως δώσουν τη δυνατότητα και σε αρκετούς Έλληνες γονείς να επισκεφθούν τις οικογένειές τους στην Αυστραλία, αναμένεται να ισχύουν προς το τέλος του έτους.

«Οι επισκέψεις γονέων είναι υψίστης σημασίας για τους ίδιους, τα παιδιά και τα εγγόνια τους» είπε ο κ. Κριν - ο οποίος εκλέγεται στην έδρα Χόθαμ όπου ζουν χιλιάδες Έλληνες και άλλοι μετανάστες.

Για να χορηγηθεί μια τέτοια βίζα υπάρχουν και προϋποθέσεις. Οι αιτούντες να έχουν λευκό ποινικό μητρώο, αρκετά χρήματα, ιδιωτική ασφάλεια υγείας κ.ά.
Αναλυτικές πληροφορίες υπάρχουν στην ιστοσελίδα του υπουργείου Μετανάστευσης στο www.immi.gov.au/visitors/tourist/whats-new.htm

Δεν υπάρχουν σχόλια: