19.10.12

Η φαεινή ιδέα του Σόιμπλε...



Η ιδέα στη σύλληψη της είναι εξαιρετικά απλή. Σύμφωνα με τον εμπνευστή της, Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, θα δημιουργηθεί ένας μηχανισμός μέσω του οποίου θα εκχωρείται πάσης μορφής οικονομική βοήθεια προς τις χώρες της Ευρωζώνης που έχουν ανάγκη.

Ωστόσο, ο... μηχανισμός αυτός θα λειτουργεί στη βάση συγκεκριμένων όρων και προϋποθέσεων. Όταν δεν τηρούνται, τότε, αυτομάτως, η ροή του χρήματος, από τον εν λόγω μηχανισμό, θα διακόπτεται. Παρέμβαση στη λειτουργία δεν θα έχει κανείς. Θα διασφαλιστεί η ανεξαρτησία του από όλους τους υφιστάμενους φορείς και κατ' αυτόν τον τρόπο δεν θα επιδέχεται πολιτικών παρεμβάσεων και πιέσεων.

Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών φέρεται να έκανε εκτενή νύξη στην υλοποίηση του σχεδίου και χθες βράδυ, κατά τη διάρκεια της Συνόδου, χωρίς, ωστόσο, να ληφθούν οριστικές αποφάσεις. Κάτι τέτοιο, άλλωστε, θεωρείται εξαιρετικά πρόωρο.

Ωστόσο, πηγές κοντά στο ελληνικό ΥΠΟΙΚ εκτιμούν ότι οι πιθανότητες να περάσει ένα τέτοιο μέτρο είναι σημαντικές, αν η Γερμανία θέσει τον εξής απλό όρο προς τις χώρες του Νότου: «Για να βάλουμε τώρα τα λεφτά εμείς, θα πρέπει εσείς να αποδεχτείτε αυτό το μέτρο γι' αργότερα...».
voria.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: