20.10.12

Δεν έχεις παρά να καθήσεις στην όχθη του ποταμού...



...παρατηρώντας τα πολιτικά πτώματα των Ελλήνων πρωθυπουργών να περνάνε...
kourdistoportocali

Από τον Βασίλη Μπόνιο

Αφού διαβάσετε τα παρακάτω συμπεράσματα του ομίλου οικονομικών μελετών Prognos για λογαριασμό της...
γερμανικής δεξαμενής σκέψης (think tank) «Bertelsmann Stiftung», καθήστε απλά στην άκρη του ποταμού.
Σύμφωνα με αυτά, ολέθρια θα είναι τα αποτελέσματα ενδεχόμενης «τετραπλής» εξόδου της Ελλάδας, της Πορτογαλίας, της Ισπανίας και στης Ιταλίας από το ευρώ.
Η μελέτη προειδοποιεί ότι κάτι τέτοιο θα σημάνει μείωση του παγκόσμιου ΑΕΠ κατά 17 τρισεκατομμύρια ευρώ ως το 2020 και θα βυθίσει ολόκληρο τον πλανήτη σε ύφεση, με την Γαλλία να υποφέρει τις μεγαλύτερες απώλειες. Τονίζει μάλιστα ότι αν και η έξοδος μόνο της Ελλάδας από την ευρωζώνη «θα μπορούσε να αποτελέσει διαχειρίσιμη εξέλιξη», πρέπει να αποφευχθεί για να από απομακρυνθεί ο κίνδυνος «ντόμινο».

Η αποχώρηση της Ελλάδας από την ευρωζώνη θα είχε σχετικά μικρές συνέπειες για την παγκόσμια οικονομία, όμως εάν οδηγήσει σε αλυσιδωτή αντίδραση η οποία θα αναγκάσει τα άλλα κράτη του ευρωπαϊκού Νότου να αποχωρήσουν κι εκείνα από το κοινό νόμισμα, ο αντίκτυπος θα είναι καταστροφικός.

Μόνο ως ευχάριστη είδηση θα μπορούσαν να εκληφθούν τα παραπάνω συμπεράσματα για όλους όσους θέλουν μια πραγματικά άλλη Ελλάδα στην οποία δεν θα έχουν τον πρώτο ρόλο τα πάσης φύσεως κρατικοδίαιτα λαμόγια, οι νταβατζήδες, οι μιζαδόροι, οι πολιτικοί απατεώνες και οι αχυράνθρωποι της πολιτικής.

Ανοίγονται λοιπόν δύο δρόμοι: Ο ένας είναι η παραμονή της χώρας στη ζώνη του ευρώ. Σύμφωνα με την μελέτη μοιάζει με μονόδρομο. Μένοντας στο ευρώ θα είναι μονόδρομος και η αλλαγή εκ βάθρων της χώρας. Το κάθε ευρώ για να βρεθεί στις τσέπες μας θα είναι προιόν ιδρώτα του προσώπου καθώς και απογείωσης της δημιουργικής-παραγωγικής φαντασίας του κάθε εργαζόμενου αλλά και επιχειρηματία. Τέρμα οι πακτωλοί των ευρωπαικών δανείων και επιχορηγήσεων. Τέρμα η ζωή με δανεικά. Μέσα σ΄αυτό το περιβάλλον όποιος ξεδιάντροπος Έλληνας πρωθυπουργός επιλέγει να διασώζει τον διορισμένο στο δημόσιο κομματικό στρατό του ας είναι έτοιμος να περάσει στην καταπακτή του πιο βαθέως σκότους της ιστορίας.

Τέρμα το εύκολο χρήμα μια και η χώρα πρέπει να μάθει να ζει με αυτά που βγάζει. Αν ο εκάστοτε ξεδιάντροπος Έλληνας πρωθυπουργός επιλέγει να υπερασπισθεί την νοσηρότητα και χυδαιότητα του δημοσίου καθώς και την διαπλοκή του με τις συμμορίες της διαπλοκής, θα είναι αναγκασμένος να βρει λεφτά από την ελεύθερη αγορά και τους ιδιώτες-από όλους εμάς-μια και τα δανεικά από το εξωτερικό θα είναι ανύπαρκτα. Σ΄αυτή τη περίπτωση οι οργισμένες φυλές της αγοράς, τα εκατομμύρια που προσπαθούμε να επιβιώσουμε χωρίς το πάρε δώσε με το χυδαίο δημόσιο, απλά θα του τρώμε τα συκώτια.

Υπάρχει και ο άλλος δρόμος. Να επιλέξει ένας πρωθυπουργός να γυρίσει τη χώρα στη δραχμή κόντρα στον πλανήτη ολόκληρο. Σ’ αυτή την περίπτωση πρέπει να διαθέτει τα αρχίδια να υψώσει σιδερένια τείχη γύρω από τα σύνορα της χώρας και να την μετατρέψει σε μια θεόκλειστη Αλβανία του Χότζα, την οποία δεν θα μπορούν να κατακρεουργήσουν οι στρατοί των γειτονικών χωρών.

Αυτή η Ελλάδα θα πρέπει εκτός από το να ζει με τα προιόντα που παράγει, παράλληλα να ξεχρεώνει και το χρέος-μαμούθ των εκατοντάδων δις ευρώ, δραχμούλα-δραχμούλα.

Αιώνες να περάσουν δεν πρόκειται να ξεχρεώσουμε, άσε που στην καλύτερη περίπτωση απλά θα μας διαμελίσουν για να μας σβήσουν από τον χάρτη. Πιο λίγα θα τους κοστίσει να καταργήσουν την χώρα Ελλάδα, ως αυθύπαρκτο κράτος με τα δικά του σύνορα, παρά να περιμένουν να τους ξεχρεώσουμε.

Αυτές είναι οι επιλογές που έχουμε και ακούγονται και οι δύο ελπιδοφόρες.

Μέσα από αυτές τις σκληρές διαδικασίες είναι πιθανό οι πολίτες -πρόβατα να θελήσουν να πάρουν εκδίκηση από τα επιφανή λαμόγια που μας οδήγησαν ως εδώ και να πληρώσουμε ρεφενέ εκτελεστές, ώστε να τους κάνουν να δουν τα ραδίκια ανάποδα, αντί να κοκορεύονται στον τηλεοπτικό εξώστη.

Τα καλύτερα έρχονται. Στο μεταξύ δεν έχεις παρά να μετράς στην όχθη του ποταμού τα πολιτικά πτώματα των Ελλήνων πρωθυπουργών που θα περνάνε...

Δεν υπάρχουν σχόλια: