19.10.12

Συνελήφθη ο εμπρηστής οχημάτων στο Πήλιο...

Ένας 44χρονος με καταγωγή από το Βόλο είναι σύμφωνα με την Αστυνομία ο υπαίτιος για 23 εμπρησμούς οχημάτων, δύο τροχόσπιτων και δύο βαρκών στο Ανήλιο και στον Αη Γιάννη στις 10 και 14 Αυγούστου. Ο 44χρονος σύμφωνα με...
τα όσα έγιναν γνωστά, αντιμετωπίζει ψυχολογικά προβλήματα και δεν έχει μόνιμη κατοικία, αλλά φιλοξενείται από συγγενείς του στο Βόλο.

Σε βάρος του σχηματίσθηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα, για εμπρησμούς κατ’ εξακολούθηση. Οδηγήθηκε στον εισαγγελέα και στη συνέχεια στον ανακριτή, ο οποίος τον άφησε ελεύθερο με περιοριστικούς όρους.

Ειδικότερα ο δράστης συνελήφθη χθες το μεσημέρι από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Βόλου μετά από κατάλληλη αξιοποίηση πληροφοριών, μεθοδική και εμπεριστατωμένη αστυνομική έρευνα και σε συνεργασία με το Γραφείο Συλλογής και Διαχείρισης Επιχειρησιακών Πληροφοριών της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Περιφέρειας Θεσσαλίας..

Ήταν από τους βασικούς υπόπτους, ωστόσο ο ίδιος αρνείται την εμπλοκή του στους εμπρησμούς. Από την αστυνομική έρευνα και τα στοιχεία που συγκεντρώθηκαν διαπιστώθηκε ότι ο 44χρονος προξένησε πυρκαγιά σε 23 συνολικά οχήματα, δύο τροχόσπιτα και δύο βάρκες, τα οποία περιέλουσε με εύφλεκτο υγρό, με αποτέλεσμα να καούν ολοσχερώς και να καταστραφούν 21 οχήματα, μια βάρκα και δύο τροχόσπιτα, ενώ τα υπόλοιπα υπέστησαν σοβαρές ζημιές.

Υπενθυμίζεται ότι από τη φωτιά στο Ανήλιο είχαν καεί έξι οχήματα τα οποία ήταν σταθμευμένα σε τρία διαφορετικά σημεία, ενώ στον Αη Γιάννη είχαν καεί 17 οχήματα δύο τροχόσπιτα και δύο βάρκες και από θαύμα δεν είχαμε θρηνήσει θύματα. Οι αστυνομικές έρευνες συνεχίζονται προκειμένου να εξακριβωθεί η συμμετοχή του 44χρονου και σε άλλες παρόμοιες περιπτώσεις εμπρησμών.
Ταχυδρόμος

Δεν υπάρχουν σχόλια: