3.10.12

ΕΟΕ: Ξεκίνησε ο πόλεμος για τα ολυμπιακά ανάκτορα...

Καταγγελία του «πράσινου» Γ. Φουντά κατά του «γαλάζιου» προέδρου Σπ. Καπράλου...Στην ειδυλλιακή Φιλοθέη, γειτονική της έδρας της Ελληνικής Ολυμπιακής Επιτροπής, «χύθηκε» το πρώτο «αίμα» στον πόλεμο για την κατάληψη των ελληνικών ολυμπιακών ανακτόρων, ο οποίος θα ολοκληρωθεί στις αρχές του 2013 αλλά έχει ήδη ξεκινήσει. Η καταγγελία του...
κ. Γιώργου Φουντά, μέλους του... ολομέλειας της ΕΟΕ ως εκπρόσωπος της ομοσπονδίας μπάντμιντον, σε βάρος του προέδρου της ΕΟΕ κ. Σπύρου Καπράλου, ήρθε να αποκαλύψει τον υπόγειο πόλεμο που διεξάγεται εν όψει των εκλογών των ομοσπονδιών με στόχο (και) τον έλεγχο των «κουκιών» για την ανάδειξη της ηγεσίας της Ολυμπιακής Επιτροπής.

Με επιστολή του στην ΕΟΕ, με το αίτημα να διανεμηθεί σε όλα τα μέλη της ολομέλειας, ο κ. Φουντάς (αντιπεριφερειάρχης Αττικής) καταγγέλλει τον κ. Καπράλο για ωμή παρέμβαση προκειμένου να αλλάξει η εκπροσώπηση του σωματείου ΑΟ Φιλοθέης που είχε αρχικά δοθεί στον παράγοντα του μπάντμιντον και να δοθεί σε πρόσωπο προσκείμενο στην νυν πρόεδρο της ομοσπονδίας κυρία Βικτώρια Χατζίνα, η οποία χρεώνεται στο «γαλάζιο» στρατόπεδο. Σημειώνεται ότι ο κ. Φουντάς είναι στέλεχος του ΠαΣοΚ. Οπως μάλιστα επισημαίνει στην καταγγελία του η εκπροσώπησή του είχε δηλωθεί επισήμως με αριθμό πρωτοκόλλου στην ομοσπονδία μπάντμιντον στις 15.00 της περασμένης Δευτέρας (1/10) για να αλλάξει λίγες ώρες αργότερα (στις 19.00) και να δοθεί σύμφωνα με πληροφορίες στην κυρία Ευαγγελία Τσακίρη, κόρη της νυν προέδρου της ομοσπονδίας μπάντμιντον και αντιπάλου του κ. Φουντά στις εκλογές της προσεχούς Κυριακής.

Η ξαφνική αλλαγή προέκυψε όπως καταγγέλλει ο κ. Φουντάς επικαλούμενος τη δήλωση του υπευθύνου του σωματείου κ. Γιάννη Κουτσογιαννόπουλου μετά από πιέσεις του προέδρου της ΕΟΕ κ. Καπράλου. Μάλιστα σύμφωνα με πληροφορίες που βγαίνουν από τους αθλητικούς παράγοντες του ΠαΣοΚ ο ίδιος ο κ. Κουτσογιαννόπουλος τηλεφώνησε σε «πράσινους» ομοσπονδιάρχες προκειμένου να τους ενημερώσει για τις πιέσεις που δέχθηκε από τον κ. Καπράλο και να δικαιολογήσει την ενέργειά του να αλλάξει την εκπροσώπηση. Σημειώνεται ότι πρόεδρος του ΑΟ Φιλοθέης είναι ο κ. Παναγιώτης Κουλουμέντας, γιατρός στην ομάδα ποδοσφαίρου του Παναθηναϊκού.

Η όλη υπόθεση με την εκπροσώπηση του μπάντμιντον δίνει και το μέτρο της σκληρότητας του πολέμου που διεξάγεται ήδη για τον έλεγχο των ομοσπονδιών και των εκπροσώπων τους στην ολομέλεια της ΕΟΕ. Σύμφωνα με τους πρώτους υπολογισμούς η «πράσινη» πλευρά έχει ένα προβάδισμα, έχοντας κυρίως στο «σακούλι» τους ψήφους μεγάλων ομοσπονδιών τις οποίες παραδοσιακά ελέγχει αλλά οι «γαλάζιοι» του κ. Καπράλου δίνουν βάρος σε μικρές ομοσπονδίες όπου μπορούν ευκολότερα να αλλάξουν τον συσχετισμό δύναμης και να τις εντάξουν στο στρατόπεδό τους. Από την άποψη αυτή δεν είναι τυχαίο ότι ο κ. Φουντάς υπενθυμίζει ότι ο κ. Καπράλος στις προηγούμενες εκλογές βρέθηκε στην ΕΟΕ μέσω της ομοσπονδίας μοντέρνου πεντάθλου αναφέροντας μάλιστα ότι: «ακόμα δεν έχει επαρκώς εξηγήσει πώς βρέθηκε και από ποιο σωματείο εκπρόσωπος της ΕΟΕ στις προηγούμενες εκλογές».

Η καταγγελία του κ. Φουντά
«Η ωμή παρέμβαση του απερχόμενου προέδρου της ΕΟΕ κ. Σ. Καπράλου στις προγραμματισμένες για την προσεχή Κυριακή 7/10 εκλογές της Ομοσπονδίας Badminton δημιουργεί μείζον ηθικό και αθλητικό θέμα για τον ίδιο και τους υποστηρικτές του. Συγκεκριμένα, την 1/10 στις 19.00, το σωματείο «Αθλητικός Ομιλος Φιλοθέης» άλλαξε τον υπογράφοντα το παρόν εκπρόσωπό του και υποψήφιο για το ΔΣ Γ. Φουντά στις εκλογές της 7ης Οκτωβρίου, του οποίου την υποψηφιότητα είχε δηλώσει επισήμως και με αριθμό πρωτοκόλλου στην Ομοσπονδία Badminton στις 15.00 της ίδιας ημέρας το ίδιο το σωματείο. Η αχαρακτήριστη αυτή πράξη, _ κατά δήλωση του υπεύθυνου του σωματείου κου Κουτσογιαννόπουλου σε μένα προσωπικά αλλά σε άλλους παράγοντες του αθλητισμού, _ έγινε κατόπιν πιέσεων του απερχόμενου προέδρου της ΕΟΕ.

Το πρωτοφανές αυτό περιστατικό για τον αθλητισμό ήδη παίρνει μεγαλύτερες διαστάσεις αν ληφθεί ότι μέχρι το μεσημέρι της 1/10 ο υπογράφων, επροτάθην ως εκπρόσωπος και υποψήφιος του Σωματείου, λόγω του ότι υπήρξε επί σειρά ετών μέλος τους ΔΣ της Ομοσπονδίας Badminton και εκλεγμένος στην Ολομέλεια της ΕΟΕ, συνάδελφος δηλαδή του απερχόμενου προέδρου. Η πασιφανής πλέον συναλλαγή και άσκηση πιέσεων από τους γνωστούς «κύκλους» δείχνει προς τα πού πάνε κάποιοι τις εκλογές στις ομοσπονδίες και την ΕΟΕ.


Σημειωτέον ότι: α) ο συγκεκριμένος απερχόμενος ακόμα δεν έχει επαρκώς εξηγήσει πώς βρέθηκε και από ποιο σωματείο εκπρόσωπος της ΕΟΕ στις προηγούμενες εκλογές από την Ομοσπονδία Μοντέρνου Πεντάθλου, β) την ίδια μεθόδευση προσπάθησε να κάνει στο πρόσωπό μου χωρίς επιτυχία πάλι στις προαναφερθείσες εκλογές, με αστήρικτες πληροφορίες ο κ. Καπράλος και η παρέα του»....
Τζούστας Γιάννης
BHMA

Δεν υπάρχουν σχόλια: