11.10.12

Σκουρλέτης: Άνθρωπος της Μέρκελ ο Σαμαράς ...

Θ. Μαργαρίτης: Παραμένει ο κίνδυνος χρεοκοπίας...
Σφοδρή επίθεση στον πρωθυπουργό, στη γερμανίδα καγκελάριο αλλά και τον γάλλο πρόεδρο εξαπέλυσε ο εκπρόσωπος Τύπου του ΣΥΡΙΖΑ Πάνος Σκουρλέτης μιλώντας στον ΣΚΑΪ αναφερόμενος στην πρόσφατη επίσκεψη της Άνγκελα Μέρκελ στην Αθήνα.
«Καλλιεργήθηκαν...
προσδοκίες που διαψεύστηκαν από μέρους της κυβέρνησης, τόσο με τη δόση όσο και με την επιμήκυνση. Ήταν ένα επικοινωνιακό φιάσκο» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Δήλωσε επίσης ότι η γερμανίδα καγκελάριος «ήρθε να στηρίξει τον άνθρωπό της, τον πιο πιστό της σύμμαχο». «Η φράση της Μέρκελ 'ελπίζουμε η Ελλάδα να τα καταφέρει να μείνει στο ευρώ' αποτελεί εκβιασμό. Η γερμανική πολιτική αποδομεί την Ευρώπη» πρόσθεσε ο κ. Σκουρλέτης.

«Δεν μπορώ να αποκλείσω το ενδεχόμενο κατακερματισμού της Ευρώπης αν συνεχιστεί η πολιτική του ακραίου νεοφιλελευθερισμού, με ελάχιστο έως καθόλου κοινωνικό κράτος και άθλιες συνθήκες εργασίας, εμείς μιλάμε για άλλη πολιτική με επαναδιαπραγμάτευση για το χρέος» σημείωσε, ενώ για τον Φρανσουά Ολάντ ανέφερε ότι «άλλα έλεγε προεκλογικά, άλλα λεει τώρα».

«Το πρώτο θετικό στοιχείο είναι το γεγονός ότι η Μερκελ ήρθε στην Αθήνα είναι μια στήριξη. Το δεύτερο θετικό στοιχείο είναι ότι αναφέρθηκε σε ζητήματα ανάπτυξης» δήλωσε από την πλευρά του το μέλος της Εκτελεστικής Επιτροπής της ΔΗΜΑΡ Θεόδωρος Μαργαρίτης κάνοντας επίσης αποτίμηση της επίσκεψης της γερμανίδας καγκελαρίου.

«Η φράση της Μέρκελ επιβεβαιώνει τη στάση της ΔΗΜΑΡ, δηλαδή ότι έχουμε μπει σε λογική ιστορικού συμβιβασμού με τη Δεξιά γιατί ο κίνδυνος εξόδου από το ευρώ δεν έχει εκλείψει» προειδοποίησε.

Ο κ. Σκουρλέτης τόνισε ότι υπάρχουν συσχετισμοί δυνάμεων στην Ευρώπη που δυστυχώς είναι δυσμενείς, και φέρνοντας ως παράδειγμα το ΑΚΕΛ παρατήρησε ότι οι μικρές χώρες δεν έχουν την ισχύ να ελέγξουν το περιεχόμενο των πολιτικών, αλλά χρειάζονται συμμαχίες στην Ευρώπη...

Δεν υπάρχουν σχόλια: