30.10.12

Αναβρασμός σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜ.ΑΡ. Κινούμενη άμμος οι Κ.Ο...

Ώρα μηδέν για τις διαβουλεύσεις. ..
Δραματικό χαρακτήρα παίρνουν πλέον οι διαβουλεύσεις τόσο ανάμεσα στους κυβερνητικούς εταίρους όσο και μεταξύ κυβέρνησης και τρόικας, προκειμένου να βρεθεί συμβιβαστική λύση και να οριστικοποιηθεί το ...
πακέτο των μέτρων. Σε ΠΑΣΟΚ και ΔΗΜΑΡ επικρατεί αναβρασμός την ώρα που οι υπουργοί Οικονομικών κει Εργασίας αναλαμβάνουν ρόλο διαμεσολαβητή ώστε να μην κινδυνεύσει η συνοχή της κυβέρνησης.

Ο Γιάννης Βρούτσης συναντήθηκε χθες με τον Φώτη Κουβέλη, χωρίς όμως να υπάρξει κάποια συμφωνία. Το μέλος της εκτελεστικής γραμματείας του Κόμματος, Θεόδωρος Μαργαρίτης, δήλωσε στο ΣΚΑΪ ότι η ΔΗΜΑΡ παραμένει ανυποχώρητη στις θέσεις της για το θέμα, ενώ ο Δημήτρης Χατζησωκράτης υπογράμμισε ότι το κόμμα επιδιώκει να δημιουργήσει «ελεγχόμενη τεχνητή κρίση στα εργασιακά ώστε να υπάρξει ουσιαστικότερη διαπραγμάτευση με την τρόικα». Επιπλέον ο κ. Χατζησωκράτης επανέλαβε το αίτημα για απόσυρση του πακέτου των εργασιακών, με σκοπό όπως είπε να συζητηθεί αργότερα, «όταν θα υπάρχει ηρεμία στη χώρα».

Αναβρασμός όμως επικρατεί και στο ΠΑΣΟΚ. Στις 11 το πρωί συνεδριάζει η Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος, με πολλούς βουλευτές να εκφράζουν τον προβληματισμό τους για το εάν θα ψηφίσουν τα νέα μέτρα, ενώ ταυτόχρονα εκφράζονται τάσεις αμφισβήτησης του κ. Βενιζέλου.

Αναφορικά με το πακέτο μέτρων ο Ανδρέας Λοβέρδος υπογράμμισε ότι θα πράξει το καθήκον του, στηρίζοντας τους τρεις αρχηγούς και τη συμφωνία τους που αποδείχτηκε πως εμπεριέχει τη δυνατότητα διαπραγμάτευσης. Μάλιστα σημείωσε ότι η «υπέρ Ελλάδας ψήφος» του στη Βουλή θα συνοδευτεί με τη συμμετοχή του «στην απόπειρα μιας καθολικής ρήξης με το δεδομένο πολιτικό και κομματικό σύστημα»...
skai.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: