24.10.12

Όχι κ.Σαμαρά, δεν διαπραγματεύεστε υπό τις πιο δύσκολες σύνθηκες...



Μετά την ολοκλήρωση της χθεσινής κρίσιμης σύσκεψης των τριών πολιτικών αρχηγών, ο πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαράς δήλωσε ότι "διαπραγματευόμαστε κάτω από τις πιο δύσκολες συνθήκες".

Ο κ.Σαμαράς κάνει λάθος κι ενδεχομένως να... το γνωρίζει. Οι πιο δύσκολες συνθήκες δεν είναι αυτές αλλά το το πρωτογενές έλλειμμα των...


...25 δις που παρέλαβε η κυβέρνηση Παπανδρέου και το οποίο απέκρυπτε συνειδητά η κυβέρνηση Καραμανλή.

Οι πιο δύσκολες συνθήκες ήταν τότε που η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν συζητούσε τίποτα περισσότερο από περισσότερη λιτότητα και ο ίδιος ο Σαμαράς φορούσε τη μπέρτα του γαλάζιου ΣΥΡΙΖΑ κι από το πεζοδρόμιο πετροβολούσε και συκοφαντούσε εκείνους που προσπαθούσαν να συμμαζέψουν τα ασυμμάζευτα μιας κυβέρνησης που μέχρι και τους τελευταίους μήνες διόριζε Μεσσήνιους και μόνο στο Μουσείο της Ακρόπολης.

Τέλος, μόνο ως μνημείο κακώς εννοούμενου πολιτικού θράσους μπορεί να αξιολογηθεί η τελευταία χθεσινή ατάκα του Αντώνη Σαμαρά. "Θα σώσουμε την Ελλάδα, όσοι το τολμήσουμε" δηλώνει τον φθινόπωρο του 2012 εκείνος ο πολιτικός που αρνήθηκε να ψηφίσει τα πάντα, μέχρι και τον Καλλικράτη.

Αν είχατε τολμήσει εσείς νωρίτερα κ.Σαμαρά, ο λογαριασμός που φτάνει σήμερα σε κάθε ελληνικό νοικοκυριό θα ήταν σημαντικά λιγότερο φουσκωμένος.

parapolitiki.com

Δεν υπάρχουν σχόλια: