16.10.12

Μέθυσαν Γερμανό δημοσιογράφο στην Κρήτη ,αφού τον αθώωσαν... .

Το 2010 ο δημοσιογράφος του γερμανικού περιοδικού Spiegel Ραλφ Χόπε είχε ξεσηκώσει θύελλα διαμαρτυριών στην Κρήτη καθώς είχε γράψει ένα κοινό μυστικό.
Πως οι ορισμένοι Ελληνες και στην προκειμένη περίπτωση ορισμένοι κτηνοτρόφοι στην Κρήτη δήλωναν δυο...
, τρεις ή και περισσότερες φορές τα ίδια κοπάδια προκειμένου να εξασφαλίζουν μεγαλύτερες επιδοτήσεις από την τότε Ευρωπαϊκή Οικονομική Κοινότητα.

Ο τίτλος του άρθρου ήταν «Ο πολλαπλασιασμός των προβάτων» Εναντίον του κατατέθηκε μήνυση από τον σύλλογο κτηνοτρόφων Ηρακλείου Κρήτης και, όπως καταγράφουν σήμερα «Τα Νέα» βρέθηκε αυτές τις ημέρες στην Κρήτη για να δικαστεί από το δεύτερο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Ηρακλείου.

Μετά από αναμονή επτά ωρών,όπως αναφέρει το iefimerida η υπόθεσή του έφτασε στο ακροατήριο όπου μετά από ολιγόλεπτη διαβούλευση των δικηγόρων με την πρόεδρο του δικαστηρίου,ο κατηγορούμενος αθωώνεται με το σκεπτικό ότι οι Κρήτες κτηνοτρόφοι δεν είχαν έννομο συμφέρον για να καταθέσουν τη μήνυση σε βάρος του.

Κάπου εκεί ο Ραλφ Χόπε θεώρησε ότι είχε τελειώσει αυτή του η φθινοπωρινή περιπέτεια στην Κρήτη. Κι όμως. Στην έξοδο του δικαστικού μεγάρου τον περιμένουν ο πρόεδρος των Κτηνοτρόφων Ηρακλείου Κώστας Καράτζης και άλλοι τρεις ενάγοντες. Του συστήνονται, του ζητούν συγνώμη για την ταλαιπωρία του και του προτείνουν να τον ξεναγήσουν στο νησί. Αυτός αρχικά αρνείται αλλά η διερμηνέας του τού εξηγεί ότι η άρνησή του αυτή συνιστά προσβολή στην Κρήτη.

Ετσι, λοιπόν, ο Κώστας, ο Μανώλης, ο Ευστράτιος και ο Διόνυσος διώχνουν το ταξί που θα τον πήγαινε στο ξενοδοχείο του και τον παραλαμβάνουν με κατεύθυνση τον Ψηλορείτη. Μόλις φτάνουν αρχίζει το γλέντι με τον κρητικό παραδοσιακό τρόπο. Ο Διόνυσος ο σφάζει μπροστά στα μάτια του ένα αρνί που γίνεται ένα παραδοσιακό οφτό. Και ξεκινάνε οι ρακές. Ρακή στη ρακή. Και πιές και βάλε εσύ για να πιούμε ο γερμανός δημοσιογράφος, όπως τουλάχιστον περιγράφει την περιπέτειά του για τους αναγνώστες του, αισθάνεται ότι πίνει υγρό πυρ.
Νοιώθει όμηρος σε «γκριλ πάρτι» και το δράμα του κορυφώνεται όταν του σερβίρουν ένα κακοψημένο αρνί που η γεύση του τού θύμιζε υγρή φλοκάτη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: