6.10.12

«Δεν μπορώ γιατρέ θα δώσω τέλος»...


Οι αποκαλυπτικοί διάλογοι του Λεωνίδα Τζανή με φίλους του...
Πηγη ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ

Όταν ο Λεωνίδας Τζανής εκμυστηρευόταν προ ημερών την πρόθεση του να δώσει τέλος στη ζωή του, μην αντέχοντας να διασύρεται το όνομα του από την περίφημη λίστα του ΣΔΟΕ, ουδείς εκ των συνομιλητών του εξέλαβε τις αναφορές του αυτές ως ... το τραγικό προανάκρουσμα που θα τον οδηγούσε στο αυτοσχέδιο ικρίωμα στο γκαράζ του σπιτιού του.

Από την πρώτη ημέρα που το όνομα του «βρέθηκε» στη λίστα των 32 πολιτικών προσώπων που ελέγχονται από το ΣΔΟΕ, ο Λεωνίδας Τζανής κατέβαλλε απεγνωσμένη προσπάθεια να πείσει φίλους και συγγενείς ότι είναι αθώος.

Ανάμεσα στα πρόσωπα που απευθύνθηκε είναι σύμφωνα με τα «Παραπολιτικά» και ένας φίλος του γιατρός από την Αθήνα και κομματικό στέλεχος του ΠΑΣΟΚ, με τον οποίο διατηρούσε πολύχρονη φιλική σχέση και στο παρελθόν είχαν συνυπάρξει και στο υπουργείο Εσωτερικών.

«Φίλε, δεν αντέχω αυτόν τον διασυρμό. Δεν μπορώ να αντικρίσω τα παιδιά μου, τα οποία δεν χρωστάνε τίποτα να ακούνε ότι ο πατέρας τους είναι απατεώνας», είπε στην πρώτη του συνομιλία με τον γιατρό στην Αθήνα, αφήνοντας να εννοηθεί πως εντός της οικογένειας του είχε προκληθεί ένταση μετά τη δημοσιοποίηση της λίστας του ΣΔΟΕ.

«Άμα είσαι καθαρός μη φοβάσαι τίποτα. Όλοι μας μπορεί να ελεγχθούμε από το ΣΔΟΕ» του έλεγαν οι φίλοι του και εκείνος απαντούσε: «Με διέσυραν μία φορά στην υπόθεση με τα φρουτάκια και αθωώθηκα. Τι φταίω να πληρώνω τις αμαρτίες του συστήματος και να με “τσουβαλιάζουν” μαζί με όλα τα λαμόγια…».

Στο οικογενειακό του περιβάλλον αναζητούν το μυστικό που επέδρασε καθοριστικά στην ψυχολογία του, κάτι που, σύμφωνα με την εφημερίδα, ερευνάται στην εξακρίβωση της αλήθειας ή του ψέματος σχετικά με το ότι δέχτηκε τηλεφώνημα από στέλεχος της Ιπποκράτους που τον ενημέρωνε ότι το όνομα του βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ.

Δεν υπάρχουν σχόλια: