16.10.12

Γέμισαν οι καταυλισμοί προσφύγων στην Τουρκία...


Οι προσφυγικοί καταυλισμοί στη Τουρκία δεν μπορούν να υποδεχτούν άλλους σύρους πρόσφυγες καθώς ήδη στεγάζουν 100, 000 φυγάδες από την Συρία, όπως ανακοίνωσε η τουρκική κυβέρνηση. Θα πρέπει να ...
περιμένουν να ολοκληρωθούν δύο νέοι καταυλισμοί, σχεδιασμένοι να φιλοξενήσουν μέχρι 30, 000 πρόσφυγες. Ωστόσο, ήδη 10, 000 άνθρωποι έχουν συγκεντρωθεί σε πρόχειρο καταυλισμό στη βόρεια Συρία, περιμένοντας την άδεια να εισέλθουν στη Τουρκία, σύμφωνα με την Telegraph.

Οι συνθήκες σε αυτές τις τοποθεσίες χειροτερεύουν καθώς πλησιάζει ο χειμώνας ενώ είναι ευάλωτες σε βομβαρδισμούς από τις δυνάμεις ασφαλείας του προέδρου Μπασαρ Αλ Άσαντ.

Η Τουρκία έχει 'σκληρύνει' τα μέτρα της για όσους πρόσφυγες θέλουν να εισέλθουν στο έδαφος της, επιτρέποντας την είσοδο μόνο σε όσους χρειάζονται επειγόντως νοσοκομειακή περίθαλψη. Οι υπόλοιποι θα πρέπει να περιμένουν μέχρι να υπάρξει χώρος στους καταυλισμούς.

Ο Τζέρι Σίμπσον, ανώτερος ερευνητής προσφύγων του Human Rights Watch, δήλωσε ότι η Τουρκία παραβιάζει την Οικουμενική Διακήρυξη των Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων και τη Σύμβαση Προσφύγων με το να μην επιτρέπει την είσοδο σε σύρους πρόσφυγες.

«Καλούμε την Τουρκία να σταματήσει να παραβιάζει το διεθνές δίκαιο, το οποίο κάνει τις τελευταίες τέσσερις εβδομάδες» είπε.

Μαχητικά αεροσκάφη του Άσαντ έχουν πραγματοποιήσει αεροπορικές επιδρομές κοντά στα δύο στρατόπεδα στο εσωτερικό της Συρίας. Ο κ. Σίμπσον τόνισε πως η Τουρκία θέτει σε κίνδυνο την ασφάλεια των προσφύγων, εμποδίζοντάς την διέλευση τους στα σύνορα.

«Εάν πέσει μια βόμβα και είναι πολύ αργά, τότε η Τουρκία θα έχει να απαντήσει σε πολλές ερωτήσεις» δήλωσε ο Σίμπσον.

Δεν υπάρχουν σχόλια: