9.10.12

«Τι θα έλεγα στη Μέρκελ»...



Επτά επώνυμοι απευθύνονται στη Γερμανίδα καγκελάριο και λένε, μέσω του Ελεύθερου Τύπου, τι... θα της έλεγαν αν τη συναντούσαν.

Λάκης Λαζόπουλος, ηθοποιός – συγγραφέας

«Όταν γκρεμίστηκε το Τείχος του Βερολίνου, η... κ. Μέρκελ μάζεψε όλες τις πέτρες για να χτίσει το τείχος της Ευρώπης. Ηγείται μιας διαιρεμένης Ευρώπης για την οποία ευθύνεται. Ο πρωθυπουργός θα είναι υποχρεωμένος να χαμογελάει αλλά η κ. Μέρκελ ας μην το μπερδέψει. Οι υπόλοιποι Έλληνες δεν χαμογελάνε. Η έκφραση “υγιής δημοσιονομικά” είναι ένας είδος καινούργιου οικονομικού ρατσισμού, ο οποίος θα έχει ανεξέλεγκτες επιπτώσεις. Δεν έχουμε πρόβλημα με τη Γερμανία, ούτε με το γερμανικό λαό».

Διονύσης Σαββόπουλος, τραγουδοποιός

«Πριν από τη Μέρκελ θα έλεγα στον κόσμο να απομονώσουμε προβοκάτορες και έξαλλους μη χάσουμε την ευνοϊκή συγκυρία που διαφαίνεται στην Ευρώπη. Όσον για τη Μέρκελ, είναι ανάγκη να θυμηθεί το εξής: στο τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου η Δύση έδωσε οικονομική βοήθεια για την ανόρθωση της Γερμανίας, χωρίς κανένας πολίτης Ευρωπαίος ή Αμερικανός να διαμαρτυρηθεί που οι φόροι του πηγαίνανε σε ένα κράτος εκτός από τον εαυτό του κατέστρεψε ολόκληρη της Ευρώπη. Ζητάμε από την καγκελάριο α συναισθανθεί τις ευθύνες της ως Ευρωπαίας ηγέτιδος και όχι ως παιδονόμου».

Χρήστος Νικολόπουλος, συνθέτης

«Θα της έλεγα ότι δεν σέβεται καθόλου της Ελλάδα και δεν έκανε τις προσπάθειες που έπρεπε να κάνει για να σωθεί μια χώρα με τέτοια Ιστορία, την οποία μάλιστα η Γερμανία, με το άσχημο ιστορικό της Κατοχής, την έχει πλήξει τόσο πολύ...».

Μανώλης Μητσιάς, τραγουδιστής

«Θα τη ρωτούσα τι φταίει ο ελληνικός λαός που πεινάει; Ως Ανατολικογερμανίδα που είστε έπρεπε να δείξετε άλλη ευαισθησία και όχι αυτή τη σκληρότητα που επιδεικνύετε τώρα. Έχετε προφανώς ξεχάσει ότι όταν εσείς ήσασταν ακόμα πάνω στα δέντρα, στην Αρχαία Ελλάδα ανέβαιναν τραγωδίες και κωμωδίες, που ως σήμερα παίζονται σε όλο τον κόσμο».

Σταμάτης Κραουνάκης, συνθέτης

«Καλώς ήρθατε Μερκέλα, καγκελάριος, κιγκλιδωματάριος της ευρωζώνης στραπατσάριος, του κεφαλαίου ιμπρεσάριος, των συμφερόντων τοπαμάριος. Αισχύλος, Σοφοκλής, Ευριπίδης, Αριστοφάνης, Καβάφης, Σολωμός, Γκάτσος, Σαπφώ, Μίκης, Μάνος κι εγώ σου δηλώνουμε: Μας χρωστάτε μωρή μουλαροζαργάνα, δεν χρωστάμε. Αν δεν ήταν οι Έλληνες, Μερκέλα μου, θα ΄σουν... καπάκι μπίρας».

Γιάννης Σμαραγδής, σκηνοθέτης


«Η Ιστορία είναι καταγεγραμμένη. Η σκληρότητα με την οποία αντιμετωπίζει η Γερμανία την Ελλάς από τα χρόνια του 1940 αναβιώνει τις μνήμες των Ελλήνων μέσω του προσώπου σας. Η βαρβαρότητα που μας αντιμετωπίζετε θα στραφεί στους Γερμανούς, γιατί ως αρχαία φυλή, όπως οι Εβραίοι και οι Κινέζοι, γνωρίζουμε και βρίσκουμε τον τρόπο να ορθοποδήσουμε».

Νότης Σφακιανάκης, τραγουδιστής

«Να μας επιστρέψει ο λαός της όλα όσα μας χρωστά και είναι τόσα πολλά που θα μπορέσουμε να ξεχρεώσουμε αυτά που χρωστάμε, ή που λένε ότι χρωστάμε. Θα μπορούσαμε να έχουμε χρήματα για να κάνουμε επενδύσεις και να μπορέσει πάλι να λειτουργήσει η πατρίδα μας, γιατί το “μαγαζί” αυτή τη στιγμή είναι σχεδόν κλειστό».

ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΤΥΠΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια: