3.10.12

Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης: 'Υπουργέ, γιατί δε βάζεις υπογραφή;'

 www.e-evros.gr
Επιστολή στον Υπουργό Εξωτερικών για το θέμα του ρωσικού υποπροξενείου....
Να αφιερώσει πέντε λεπτά από το χρόνο του και να βάλει την υπογραφή του ζητά ο Δήμαρχος Αλεξανδρούπολης από τον Υπουργό Εξωτερικών Δημήτρη Αβραμόπουλο προκειμένου να προχωρήσει η διαδικασία ίδρυσης Ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη. Ο...
κ. Λαμπάκης σε επιστολή που απέστειλε ρωτά ευθέως τον υπουργό «γιατί αρνείται μια υπογραφή που θα μας βγάλει από αδιέξοδα που η κεντρική πολιτική έτσι κι αλλιώς μας δημιούργησε;» τονίζει: «ΕΣΕΙΣ ΚΕ ΥΠΟΥΡΓΕ δεν βοηθάτε στην περαίωση της διαδικασίας».

Στην επιστολή αναφέρονται τα βήματα που έχουν γίνει για τη σύσφιξη των σχέσεων μεταξύ των δύο χωρών σε επίπεδο Θράκης και ιδιαίτερα μεταξύ του δήμου Αλεξανδρούπολης και τουΣοσνόβυι Μπορ της Αγίας Πετρούπολης. Παράλληλα γίνεται λόγος και για τα στοιχεία που ευνοούν την ανάπτυξη των σχέσεων μεταξύ των χωρών όπως είναι οι 6.000 παλιννοστούντες Έλληνες από την Ρωσία που έχουν μητρική τους γλώσσα την Ρωσική.

Ήδη έχει δρομολογηθεί η δημιουργία μια απ’ ευθείας πτήση Αλεξανδρούπολη – Αγία Πετρούπολη μία φορά την εβδομάδα ενώ και ο πρόεδρος της Κέδρος Bank, τραπεζικού ομίλου της Σιβηρίας με 137 υποκαταστήματα στη Ρωσία, δήλωσε την δημιουργία υποκαταστήματος στην Αλεξανδρούπολη.

Ο Δήμαρχος καταλήγει λέγοντας ότι η ίδρυση ρωσικού υποπροξενείου στην Αλεξανδρούπολη είναι «απαραίτητη προϋπόθεση για την ενδυνάμωση περαιτέρω των άνω σχέσεων, της επιχειρηματικότητας, της θρησκευτικής προσέγγισης, των πανεπιστημίων μας, της δημιουργίας υποκαταστήματος ρωσικής τράπεζας».

Δεν υπάρχουν σχόλια: