6.10.12

Πανελλήνιος Μαθητικός Διαγωνισμός στα Μαθηματικά «Ο ΘΑΛΗΣ»

magnesianews.gr
Η Ελληνική Μαθηματική Εταιρεία (Ε. Μ. Ε.) διοργανώνει τον 73o Πανελλήνιο Μαθητικό Διαγωνισμό (Π. Μ. Δ.), «Ο ΘΑΛΗΣ», στα Μαθηματικά, το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012 και ώρα 9.00 π.μ.
Ο διαγωνισμός απευθύνεται στους μαθητές των Β΄ και Γ΄ τάξεων των Γυμνασίων,
όλων των τάξεων των Γενικών Λυκείων και των Επαγγελματικών Λυκείων.
Παράλληλα, το...
Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. θα πραγματοποιήσει και φέτος τον Τοπικό Μαθηματικό Διαγωνισμό ( 2ο ) («Ο Θαλής για την Α΄») για τους μαθητές της Α΄ τάξης των Γυμνασίων του Νομού.

Έτσι και φέτος μπορούν να λάβουν μέρος στους Μαθηματικούς Διαγωνισμούς μαθητές και μαθήτριες όλων των τάξεων Γυμνασίων και Λυκείων.

Οι δηλώσεις συμμετοχής των ενδιαφερομένων θα υποβληθούν στο σχολείο που φοιτούν, αν είναι δυνατόν, μέχρι τις 12 Οκτωβρίου 2012, χωρίς να είναι δεσμευτικό. Ο διαγωνισμός θα διαρκέσει τρεις ώρες, θα απαρτίζεται μόνο από θέματα πλήρους ανάπτυξης.

Οι μαθητές, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο ΘΑΛΗΣ», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ», που θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου 2013.

Στη συνέχεια, οι διακριθέντες στον «ΕΥΚΛΕΙΔΗ» του Πανελλήνιου Διαγωνισμού, θα λάβουν μέρος στο διαγωνισμό «Ο ΑΡΧΙΜΗΔΗΣ» στις 23 Φεβρουαρίου 2013, προκειμένου να επιλεγεί η Εθνική ομάδα που θα λάβει μέρος στην 30η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα (Αλβανία, Μάιος 2013), στη 17η Βαλκανική Μαθηματική Ολυμπιάδα Νέων (Τουρκία, Ιούνιος 2013) και στην 54η Διεθνή Μαθηματική Ολυμπιάδα (Κολομβία, Ιούλιος 2013).

Οι μαθητές της Α΄ Γυμνασίου, που θα διακριθούν στο διαγωνισμό «Ο Θαλής για την Α΄», θα κληθούν να συμμετάσχουν στον επόμενο διαγωνισμό «Ο ΕΥΚΛΕΙΔΗΣ Για την Α΄», που θα διεξαχθεί στις 12 Ιανουαρίου 2013, που είναι και τελικός.

Η συμμετοχή των μαθητών στο Διαγωνισμό είναι προαιρετική και η συμμετοχή των εκπαιδευτικών στις επιτροπές είναι εθελοντική.

Στο Νομό Μαγνησίας την διοργάνωση του Διαγωνισμού έχει αναλάβει το Παράρτημα Μαγνησίας της Ε.Μ.Ε. με τη βοήθεια και εθελοντική συμμετοχή των Μαθηματικών του Νομού μας.

Καλούνται οι μαθητές που αγαπούν τα μαθηματικά λάβουν μέρος στον μαθηματικό διαγωνισμό. Σ αυτόν τον διαγωνισμό δεν υπάρχουν αποτυχημένοι. Όλοι όσοι θα λάβουν μέρος, θα έχουν το κέρδος της εμπειρίας, της συμμετοχής.

Θα τους δοθεί η δυνατότητα να γνωρίσουν άλλους συμμαθητές τους από άλλα σχολεία, να δουν από κοντά πως διεξάγονται τέτοιοι διαγωνισμοί. Σε όλους τους συμμετέχοντες θα δοθούν βεβαιώσεις συμμετοχής.

Οι μαθητές που θα διακριθούν στους παραπάνω διαγωνισμούς, θα βραβευτούν από το Παράρτημα Ν. Μαγνησίας της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας, σε ειδική τελετή, που θα γίνει όταν ολοκληρωθούν οι διαγωνισμοί.

Η Διοικούσα Επιτροπή του Παραρτήματος της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρείας παρακαλεί τους Διευθυντές των Σχολείων και τους/τις συναδέλφους Μαθηματικούς να ενημερώσουν τους μαθητές τους για τον Μαθηματικό Διαγωνισμό και να συμμετάσχουν στις επιτροπές διεξαγωγής του Διαγωνισμού.

Ραντεβού λοιπόν το Σάββατο 20 Οκτωβρίου 2012, στις 9 η ώρα στο 1ο Γυμνάσιο Βόλου. Πληροφορίες στα τηλέφωνα : 6975622361 και 6944348872.

Δεν υπάρχουν σχόλια: